Snurrer med tranebær, mandler og hvid chokolade
18. januar 2016

Snurrer med tranebær, mandler og hvid chokolade

Ca. 24 snurrer

Ingredienser

Dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
50 g rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk salt
500-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce

150 g blødt smør
100 g brun farin

Fyld

150 g hvid chokolade
50 g mandler
75 g tørrede tranebær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Dej

Smelt smørret i en gryde, og tag det af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken, og når smør/mælken-blandingen er lillefinger varmt kommes det op i en røreskål og gæren opløses heri. Tilsæt sukker, æg og kardemomme og rør det sammen. Mel og salt blandet sammen, og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

Tip; Jeg stiller altid mine deje til hævning i en lun ovn, så får dejen ikke træk og hæver i ro og fred. Kom gerne både film over skålen og et viskestykke, så gæren rigtig kan arbejde.

2
Remonce og fyld

Remonce laves imens – smør og brun farin blandes sammen, og stilles til side indtil brug. Gør fyldet klar. Hak alle ting meget fint, og hav dem klar. Dejen tages ud og rulles ud (40 x 60 cm). Remonce smøres ud på dejen og fyldes drysses ud over. Pres let fyldet fast til dejen med hænderne. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres igen let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem, og bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade.

3
I øvrigt

Stil snurrerne til hævning 1-1,5 time et lunt sted. Pensle snurrerne med et sammenpiske æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 12 min.

Tips

Tip; En god ide er at binde “knuden” så enderne ligesom foldes ind under knuden, så ikke de springer op under hævning og bagning.

Se hele fremgangsmåden i billeder her:

snurrer_tranebær snurrer_tranebær_2

Jeg ELSKER bagværk, når det er på denne lækre og lidt snasket måde!! 🙂

GemGem