Kanelbrød

Kanelbrød_Ditte_julie_jensen4

Jeg er pjattet med kanelbrød. Jeg er generelt pjattet med brød med snask i 😉 Kanelbrød kan virkelig noget – jeg bagte det sammen med min datter, hvilket var super hyggeligt. Her har jeg “flettet” kanelbrødet for at få remoncen bedre ind i brødet – det smager virkelig godt!

Kanelbrød
Til ca. 6-8 personr

Dej
1 dl sødmælk
25 g gær
1 æg, str. M/L
75 g blødt smør
250 g hvedemel (ca. +/-)
2 spsk lyst rørsukker
1/2 tsk fint salt

Mælken varmen op til det er hånd varmt. Gæret smuldres og opløses i den lune mælk. Herefter røres ægget i mælke/gærblandningen. Smuldre det bløde smør i melet, så det ligner revet ost. Tilsæt rørsukker og salt, og bagefter mælke/gærblandningen. Ælt det godt sammen. Stil dejen til hævning i 1 time i en ren skål beklædt med film og et rent viskestykke (Stil den gerne ind i ovnen eller et andet sted, hvor der ikke er træk).

Remonce
125 g blødt smør
100 g brun farin
50 g mørk sirup
1/2 tsk stødt nelliker
1 spsk stødt kanel

Rør alle ingredienser sammen. Udrul herefter dejen (25 x 35 cm) på et meldrysset bord. Smør remonce på hele den udrullet dej, og rul den stramt sammen på den lange led. Giv den rullet dej et let tryk, og del dejen i 2 med en skrap kniv. Flet/sno dejen sammen (se evt. billede) og kom kanelbrødet op i en smurt brødform (30 cm lang). Bages ved 200 grader varmluft i 25-30 min.

God fornøjelse med kanelbrødet.GemGem

VISSKJUL Kommentarer (4)
 1. Hej Ditte
  Tror du man kan lave dejen om aftenen, altså koldhæve den, så den er lige til at rulle ud, smøre remonce på og bage næste morgen?
  Mvh Charlotte

 2. Hej Ditte
  Hvis man nu skal lave dette til at have med en morgen i min datters vuggestue, tror du så man kan koldhæve det så det kan laves fra morgenstunden uden at skulle alt for tidligt op? Eller alternativt måske lave det, putte det i form og derefter i fryseren og så bage det næste morgen?
  På forhånd tak for svar.
  Hilsen Charlotte

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.