Sommerlagkage med hvid chokolademousse og bærmousse
23. maj 2016

Sommerlagkage med hvid chokolademousse og bærmousse

20 personer

Ingredienser

Hvid chokolademousse

3 blade husblas
250 g god hvid chokolade
6 dl piskefløde

Blondiebund

140 g smør
140 g god hvid chokolade
3 æg, str. S/M
75 g lyst rørsukker
60 g kage hvedemel
1 nip havsalt

Bærmousse

4 blade husblas
1 vaniljestang
4 spsk lyst rørsukker
400 g bærsymfoni, frosne
1 økologisk citron, saften og skallen heraf
4 dl piskefløde

Pynt

friske hindbær, jordbær og blåbær
spiselige blomster, evt. roser
guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Hvid chokolademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Hak chokolade groft og kom den i en dyb skål. Varm fløde op til lige under kogepunktet. Hæld den meget varme fløde henover chokoladen og rør forsigtigt sammen til al chokoladen er opløst. Tilsæt straks den afdryppede, udblødte husblas til chokoladefløden og rør sammen. Hæld massen over i en ren skål, dæk overfladen med husholdningsfilm, der trykkes helt ned på overfladen, og sæt på køl i minimum 3 timer til chokoladefløden er tyknet og helt køleskabskold (maks 5 grader).

2
Blondiebund

Smelt smør og hvid chokolade i en tykbundet gryde. Pisk æg og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i. Vend forsigtigt det hele sammen. Hæld dejen op i en springform (28 cm i diameter) beklædt med bagepapir og bag bunden ved 180 garder varmluft i ca. 25-30 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i springformen, som fores langs kanten med kageplast.

Pisk chokolademoussen luftig med en elpisker og hæld den ud over bunden. Stil kagen på køl.

3
Bærmousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i ca. 10 minutter. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kog vaniljesukker, sukker, bær, fintrevet citronskal og citronsaft op i en lille gryde i ca. 10 minutter. Tag det af varmen. Sigt lagen, så du kun har bærsaften tilbage. Rør den udblødte husblas direkte ud i den varme bærsaft og lad det svale, til det er lunt. Piskfløde til en let flødeskum. Vend forsigtigt flødeskummen sammen med bærsaften (gerne over 3 omgange). Hæld moussen ud over kagen, og stil kagen tilbage på køl i minimum 3 timer eller gerne natten over.

4
Pynt

Kagen befries for kageplast og springform, og placeres på et fad. Dekorér med friske bær og blomster.

Sommerlagkage med hvid chokolade og bær

En rigtig lækker sommerlagkage med masser af hvid chokolade og bær. Lavede denne sommerlagkage til en veninde, som skulle fejre sin fødselsdag og det virkede til at alle gæsterne var vilde med dem!

GemGem