Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse

Rabarberkage_Ditte_Julie_jensen_2

Lige pt. skyder rabarberne op i min have, så jeg tænker hele tiden “hvilken en kage skal jeg nu lave med rabarber” 🙂 Jeg har denne gang lavet en rabarberdrøm.
Rabarber ELSKER sukker! Rabarber indeholder meget syre, som godt kan give en smagsoplevelse af en dårlig hvidvin, som får mundvandet til at løbe, på den dårlige måde ;). Så husk derfor tilsæt altid nok sukker. Så vær ikke sukkerforskrækket – det er hele nydelsen værd!

Rabarberdrøm med rugbrødsbund og vaniljemousse
Til ca. 12-14 personer

Rugbrødsbund
3 æg, str. M
50 g brun farin
50 g lyst rørsukker
1/2 spsk god kakao
2 spsk majsstivelse
1 tsk bagepulver
70 g revet rugbrød uden kerne (daggammelt rugbrød)

Pisk æg, brun farin og rørsukker hvidt og luftigt. Kom kakao, majsstivelse og bagepulver op i en skål. Sigt og vend det i æggesnapsen. Tilsæt revet rugbrød – vigtig det er daggammelt, så det kan suge væsken i dejen. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag rugbrødsbunden i ca. 40 min ved 150 grader varmluft. Lad bunden køle helt af.

Bagte rabarber
350 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, saft og skal

Rens rabarberne og skær dem ud i små stykker (ca. 1-2 cm rabarberstykker). Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af sukkeret. Kom rabarberstykkerne, vaniljesukker, den tomme vaniljestang, sukker, fintskrevet citronskal og citronsaft op i en lille fad, og bag rabarberne ved 160 grader i 30 min. Fjerne den komme vaniljestang, og lad dem køle lidt af.

Vaniljemousse
6 blade husblas
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
4 dl piskefløde
3,5 dl A38 1,5 %

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Lun vaniljesukker, rørsukker og 1 dl piskefløde godt op ved lav varme (den må dog ikke koge). Pisk i mellemtiden de resterende 3 dl piskefløde til flødeskum. Tag gryden af varmen og tilsæt den udblødte husblas og rør det sammen. Rør 1 dl A38 sammen med den lune fløde og rør dernæst resten af A38 heri. Vend flødeskummet i lidt efter lidt. Hvis massen nu er meget flydende sættes den på køl til den begynder af tykne let. Hæld vaniljemoussen op i en sprøjtepose.

Befri rugbrødsbunden fra springformen og placer bunden på et ønsket fad. Anvend en kageringe der er ca. 24 cm i diameter. Læg et stykke kageplast på ca. 8-10 i højden ned langs kanten. Placer bunden i  midten af kageringen direkte på kagefadet. Smør de bagte rabarber ud over bunden og hæld den flydende vaniljemousse ned langs kanten og henover toppen af  kagen. Glat overfladen med en kagespartel. Sæt kagen på køl i mindst 3 timer, til den har sat sig (eller gerne natten over). Befri kagen fra kagering og kageplast, ved at skære med en skarp kniv langs kanten og dekorer med rabarber (se nedenfor).

Pynt
3 rabarberstænger
70 g sukker
lidt citronsaft
2 spsk hakket nødder
Spiselige blomster

Rens rabarberne og skær rabarberne ud i små stave (ca. 3 cm aflange). Flæk dem evt. på langs, hvis de er store. Kom dem op i et fad sammen med sukker og citronsaft. Bag dem ved 160 grader varmluft i ca. 25 min. Lad dem køle af inden du pynter med dem. Brug billede til inspiration, eller pynt som du har lyst.

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (6)
  1. Hej Ditte
    Sikke en fantastisk kage, elsker at kaste mig ud i dine bagværk selv om jeg kun er 12 år og syntes næsten altid det lykkes rigtig godt nogle gange skiller mine misser men efterhånden er det sjældent fordi jeg har læst dine opskrifter så grundigt igennem så TAK! For alt hjælpen knus Isabell☺️❤️

  2. Hej Ditte ?
    Vil meget gerne bage denne kage til en stor familiefest. Kan den evt laves firkantet? Og hvor meget vil du så tænke opskriften skal ganges op med?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.