Glutenfri kirsebærcheesecake med mørk chokolade
13. juli 2016

Glutenfri kirsebærcheesecake med mørk chokolade

Glutenfri
6-8 personer

Ingredienser

Chokoladebund

100 g smør
100 g lyst rørsukker
100 g mørk chokolade
3 æg, str. M/L

Kirkebær ostecreme

2 blade husblas
150 g flødeost naturel
1/2 dl creme fraiche 18%
45 g flormelis
1/2 økologisk citron, saften og skallen hraf
3 spsk dessert kirsebærsaft
1,5 dl piskefløde
1 dåse dessert kirsebær(kun kirsebærne)

Kirsebærganache

100 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
0,5 dl dessert kirsebærsaft
10 g glukosesirup (kan undlades)

Pynt

20 kirsebær, friske
lidt mørk chokolade
lidt guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladebund

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt mellem hvert æg. Hæld dejen op i en springform eller en justerbar kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag chokoladebunden ved 180 grader varmluft i ca. 30 minutter. Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen.

2
Kirkebær ostecreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, citronskal og kirsebærsaft sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften. Kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Rengør springformen og beklæd kanten med kageplast. Kom bunden ned i den kageringen og placer halvdelen af dessert kirsebærerne ovenpå chokoladebunden. Fordel herefter ostecremen. Giv formen nogle lette bank mod bordet, så ostecremen faldet godt ned mellem kirsebærerne. Fordel resten af kirsebærerne ovenpå ostecremen og pres dem lidt ned i ostecremen. Stryg overfladen glat med en kagespartel. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

3
Kirsebærganache

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde, kirsebærsaft og glukosesirup op til lige under kogepunktet (det må ikke koge, men skal varmt nok til at smelte chokoladen). Hæld den varme flødeblanding over chokoladen og rør forsigtigt rundt i cirkulære bevægelser med en gummi dejskraber. Når ganachen er helt blank og glat stilles den til side i ca. 1 time. Den må gerne blive en smule mere fast i sin konsistens inden den hældes over kagen.

Jeg stiller kagen på frost 30-60 minutter inden ganachen hældes over kagen. Befri kagen fra formen og kageplast. Placer kagen på et ønsket fad, og hæld lidt ganache over kagen. Pres lidt af ganachen udover kagens sider, så den løber og danner gardiner. Hæld ikke hele ganachen over kagen, men gør det lidt ad gangen, så du kan styre det.

4
Pynt

Dekorer kagen som du ønsker eller brug billede som inspiration.

Glutenfri kirsebærcheesecake

Her i min dejlige barselsboble har jeg lyst til at bage nærmest dagligt – indrømmer gerne jeg er en smule afhængig. Det vælter frem med ideer – og ja, jeg finder ro og hygge ude i mit køkken, og så længe lillebror sover hele tiden, er det bare med at nyde det 😀 Nogle kager bliver på tegnebrættet lidt endnu, da I også skal have lidt at glæde jer til.

GemGem