Glutenfri kirsebærcheesecake med mørk chokolade

Kirsebærcheesecake_ditte_julie_jensenHer i min dejlige barselsboble har jeg lyst til at bage nærmest dagligt – indrømmer gerne jeg er en smule afhængig. Det vælter frem med ideer – og ja, jeg finder ro og hygge ude i mit køkken, og så længe lillebror sover hele tiden, er det bare med at nyde det 😀 Nogle kager bliver på tegnebrættet lidt endnu, da I også skal have lidt at glæde jer til.

Chokoladebund
100 g smør
100 g rørsukker
100 g mørk chokolade
3 æg, str. M/L

Smør, sukker og mørk chokolade smeltes i en tykbundet gryde eller over et vandbad indtil sukkeret er helt opløst. Hæld chokolademassen op i en skål og pisk et æg ad gangen i chokolademassen. Pisk godt mellem hvert æg. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden, og bag chokoladebunden ved 180 grader i ca. 30 min. Lad bunden køle helt af inden den befries fra formen.

Kirkebær ostecreme
2 blade husblas
150 g flødeost naturel
1/2 dl creme fraiche 18%
45 g flormelis
1/2 økologisk citron, saft og skal
3 spsk dessert kirsebærsaft
1,5 dl piskefløde
1 dåse dessert kirsebær(kun kirsebærne)

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, citronskal og kirsebærsaft sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Rengør springformen og beklæd kanten med kageplast. Kom bunden ned i springformen og placer halvdelen af dessert kirsebærerne ovenpå chokoladebunden, og fordel herefter ostecremen. Giv formen nogle lette bank mod bordet, så ostecremen faldet godt ned mellem kirsebærerne. Fordel resten af kirsebærerne ovenpå ostecremen og pres dem lidt ned i ostecremen. Stryg overfladen glat med en kagespartel. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Kirsebærganache
100 g mørk chokolade
0,5 dl piskefløde
0,5 dl dessert kirsebærsaft
10 g glukosesirup (kan undlades)

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløde, kirsebærsaft og glukosesirup op til lige under kogepunktet (det må ikke koge, men skal varmt nok til at smelte chokoladen). Hæld den varme flødeblandingen over chokoladen og rør forsigtigt rundt i cirkulære bevægelser med en gummi dejskraber. Når ganachen er helt blank og glat stilles den til side i ca. 1 time. Den må gerne blive en smule mere fast i sin konsistens inden den hældes over kagen.

Jeg stiller kagen på frost 30-60 min inden ganachen hældes over kagen. Befri kagen fra springformen og kageplast. Placer kagen på et ønsket fad, og hæld lidt ganache over kagen, og pres lidt af ganachen ud over kagens sider, så den løber og danner gardiner. Hæld ikke hele ganachen over kagen, men gør det lidt ad gangen, så du kan styre det.

Pynt
20 friske kirsebær
Lidt mørk chokolade
Lidt guldstøv fra Mill & Mortar

Dekorer kagen som du ønsker eller brug billede som inspiration.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Hvor mange g er der i et glas kirsebær – sylter nemlig selv kirsebær, så kunne godt bruge en mængde i stedet for dåse 🙂
  Og kan den fryses? Skal tilberede en del til en stor fødselsdag og det ville være en stor fordel, hvis kagerne kunne tilberedes weekenden før.
  Glæder mig til fortsat at følge med i dit kage-eventyr – henter meget inspiration på din hjemmeside 🙂

  1. Hvor dejligt at høre ? TAK!
   Årh mener der er 200 g i et glas? Men du bruger bare så mange kirsebær du ønsker, da saften er angivet?. Du kan godt fryse denne kage.

 2. Åh, hvor er det bare skønt med en glutenfri opskrift! Håber der kommer mere af det 🙂

  Og tak for al den inspiration du giver 🙂

  1. Tusinde tak ??? Det kan du tro – skal nok komme med flere opskrifter, som er glutenfri! ?

 3. Hej hvor køber man dessert kirsebær Og hvor mange personer er kagen til skal nemlig lave den i weekenden knus fra Mikkeline

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.