Havrekage med hindbær og citronflødeskum

Havrekage_hindbær_ditte_julie_jensen3Jeg har været på hindbærrov. Hindbærsæsonen er desværre ved at være slut, men flere steder kan man stadig være heldig at finde danske hindbær. Jeg havde sådan lyst til en hurtig og nem hindbærkage. Havrekage med hindbær og citronflødeskum blev det til i denne omgang. Den er virkelig lækker til eftermiddagskaffen!

Havrekage med hindbær og citronflødeskum
Til 6-8 personer 

Havrekage
1 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
75 g blødt smør
2 æg, str. M/L
50 g havregryn
90 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde
150 g friske hindbær

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk æggene godt ind i smørcremen. Vend forsigtigt havregryn i dejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det sammen med fløden. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Fordel hindbærrene ovenpå kagen og pres dem ned i dejen. Bag havrekagen ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 min. Lad havrekagen køle af i formen.

Citronflødeskum
1,5 dl piskefløde
1/2 økologisk citron, saft og skal

Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i flødeskummen. Hæld citronflødeskum op i en sprøjtepose.

Iøvrigt
2 tsk hindbærstøv
spiselige blomster (ej spiselige blomster på billedet)
evt. friske hindbær

Befri kagen fra springformen og afsæt en masse fine toppe på toppen af kagen. Pynt af med lidt hindbærstøv, blomster og/eller hindbær.

  

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (42)
 1. Den ser så lækker ud ??
  Hvor får man hindbærstøv og kan du give eksempler på spiselige blomster?

  1. Hindbærstøv kan købes i Bahne og Meny. Spiselige blomster kan findes i naturen og købes hos mange blomsterhandler og i Torvehallerne i KBH.

 2. Hej Ditte.
  Hvor ser den bare lækker ud! Den skal helt sikkert prøves.
  Vil bare lige høre med de flødeskumstoppe, bruger man en bestemt teknik, og hvordan bliver de spidse i toppen? Vil jo helst gerne at toppende er nogenlunde ens på kagen 😀

  1. Tak – den er virkelig også lækker. ? Du holder bare er let tryk på sprøjteposen og afsætter toppene og slutter af med et let pres inden du stopper med toppen.

   1. Hej igen ?
    Jeg ville lige øve mig på citronflødeskummen inden jeg skal bage kagen, og min flødeskum skildte da jeg vendte citronen forsigtigt i, har du mon en ide om hvordan det kunne lade sig gøre? ??

    1. Hvis din flødeskum er for hårdt pisket og al citronsaften hældes i på en gang. Du kan alternativt kun vende citronskal i flødeskummen og væde kagen med citronsaften, så skiller den ikke ?

 3. Hej! Hvor længe før kan man lave citron flødeskummet? ? Tænker at lave kagen til mine forældres sølvbryllups morgenvækning (kage kan spises på alle tidspunkter af døgnet ?) og så ville det jo være dejligt nemt, hvis flødeskummet kunne laves aftenen før og bare sprøjtes på om morgenen ?

  1. Du vil ikke kunne lave flødeskummet om aften og først komme på om morgen.. Desværre. ?

 4. Hej Ditte
  Vil jeg kunne bruge frosne hindbær? 🙂 Og hvor lang tid tror du kagen kan stå når der er sprøjtet flødeskum på?
  Knus

  1. Måske, i så fald skal de være frosne. Ellers afgiver de for meget væske. Du kan godt sprøjte kagen op et par timer før. Men det bliver bare bedst, hvis man gør det kort inden servering ?

 5. Hej Ditte. Super flot kage! Er det ikke muligt at få lavet et print-ikon på din hjemmeside, sådan at siden bliver ændret til udskriftsvenligt format? En opskrift som denne fylder 10 sider, når man printer den ud. Det kunne være virkelig dejligt, hvis det blev muligt (for jeg har printet mange af dine opskrifter ;-). Mange hilsner Christina

 6. Hej Ditte

  Har du et forslag til en anden topping, ? Jeg er desværre ikke vild med flødeskum?

  Venligst Ditte

 7. Hej Ditte
  Kan man bruge noget andet end æg? I så fald, gælder det alle kager?

  Venlig hilsen
  Christina

 8. Hej Ditte. Jeg sidder og overvejer at lave denne lækre kage til et familie arrangement og har fulgt lidt med i kommentarerne også. Angående det med om man kan bruge andet end flødeskum kom jeg til at tænke på om en god citronmarengs, som efterfølgende brændes, ville være et alternativt? Hvad mener du? 🙂 kh Simone

  1. Det vil du sagtens. Jeg elsker bare syre og fedmen fra fløden? Hvor marengs er lidt sødt. Men tror bestemt det vil smage ?

 9. Hej Ditte.
  Jeg vil bare høre om det har nogen betydning for smagen på kagen, om man bruger hindbær støv eller en farvet cake dust? Jeg kunne nemlig ikke få hindbærstøv i den Meny jeg handlede i?
  Mvh Rikke.

  1. Det vil have en lille betydning, da hindbærstøv virkelig smager lækkert, og det gør dust ikke, men er sikker på den vil blive god alligevel ?

 10. Hej Ditte

  Lækker opskrift!
  Kan man bruge alm sukker istedet for rørsukker? Og hvis ja, er forholdene de samme?

  Mvh Rikke

  1. Sagtens, forholdet er det samme. Det er udelukkende fordi jeg bedre kan lide smagen af rørsukker ?

 11. Hej Ditte, jeg har hverken hindbærstøv eller tørret hindbær til pynten, tror du godt man kan putte friske hindbær i flødeskummen istedet for??❤️

  1. Det kan du godt, du kan også blot pynte med dem. Pas på flødeskummen ikke skiller. 🙂

 12. Hej Ditte

  Er det muligt at dekorere med citronflødeskum aftenen før kagen serveres og så blot drysse hindbærstøv på før servering?

  1. Ville også piske citronfløden inden servering.. Kagen bliverlidt kedelig af at stå så mange timer på køl 🙂

 13. Hej Ditte

  Jeg ejer desværre ikke en springform på kun 16 cm, men derimod den “normale” størrelse. Kan jeg doble portionen op og har du i så fald et bud på, hvor længe kagen så skal have?

  1. Det kan du i hvert fald. Vil sige næste dobbelt på tiden også. Men tjek til den efter 30-40 😉

 14. Hej Ditte

  Super flot kage!
  Jeg skal lave den til min fødselsdag her på mandag, men tænker om jeg kan komme marcipan i dejen eller tror du at det bliver for meget/og for sødt?
  Hvis ja, må meget tror du så i forhold til de andre ingredienser? 🙂

  1. Årh ha, jo det kan du godt, men igen den skal måske have lidt væde ved i form af citronsaft eller andet, så ikke den bliver for tør. Måske 70 gram marcipan, og 2 spsk citronsaft.

 15. Hej Ditte,
  Kan man lave kagen i forvejen også fryse den ned til den skal bruges?

  Og kan man udlade hindbærrene i kagen og evt koge nogle bær op og smøre på som en gele under flødeskummen istedet?

 16. Nogle gode råd til pynten, hvis det skulle være dåbskahe til en dreng – altså udover at farve flødeskummet.. tænker mere mht alternativ, til at drysse lyserød hindbærstøv på 😀

 17. Hej Ditte

  Hvis nu jeg overvejer at bage denne til min søns barnedåb og evt. farver fløddskummet blåt, har du så gode idéer til erstatning for hindbærstøv ? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.