Havrekage med hindbær og citronflødeskum
22. august 2016

Havrekage med hindbær og citronflødeskum

6-8 personer

Ingredienser

Havrekage

1 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
75 g smør, blødt
2 æg, str. M/L
50 g havregryn
90 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde
150 g hindbær, friske

Citronflødeskum

1,5 dl piskefløde
1/2 økologisk citron, saften og skallen heraf

I øvrigt

2 tsk hindbærstøv
spiselige blomster (ej spiselige blomster på billedet)
evt. friske hindbær

Fremgangsmåde Udskriv

1
Havrekage

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk æggene godt ind i smørcremen. Vend forsigtigt havregryn i dejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det sammen med fløden. Hæld dejen op i en justerbar kagering (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Fordel hindbærrene ovenpå kagen og pres dem ned i dejen. Bag havrekagen ved 190 grader varmluft i 20-25 minutter. Lad havrekagen køle af i formen.

2
Citronflødeskum

Pisk fløden til en sprøjtefast flødeskum. Rør citronsaft og fintrevet citronskal i flødeskummen. Hæld citronflødeskum op i en sprøjtepose.

3
I øvrigt

Befri kagen fra springformen og afsæt en masse fine toppe på toppen af kagen. Pynt af med lidt hindbærstøv, blomster og/eller hindbær.

Havrekage med hindbær og citronflødeskum

Jeg har været på hindbærrov. Hindbærsæsonen er desværre ved at være slut, men flere steder kan man stadig være heldig at finde danske hindbær. Jeg havde sådan lyst til en hurtig og nem hindbærkage. Havrekage med hindbær og citronflødeskum blev det til i denne omgang. Den er virkelig lækker til eftermiddagskaffen!

GemGem