Luksus banankage

luksus_banakage_Ditte_julie_jensen1Hvis du skulle være i tvivl har jeg en kæmpe svaghed for bananer. Jeg elsker at bage med dem! De kan virkelig meget – de giver fugt, smag og kan kombineres med mange ting.

Jeg lavede fornylig min luksus banankage til en masse tøser. Mange har haft svært ved at finde den her på siden, da jeg havde ændret lidt i udseendet. Min luksus banankage stammer fra Bagedysten, og fik simpelthen så meget ros – ja, den kære Mette Blomsterberg fik gåsehud 😀 woop woop !!

banankage opskrift

Luksus banankage
Til 10-12 pers. 

Banankage:
2 vaniljestænger
230 g lyst rørsukker
4 æg
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
4 modne bananer
150 g smeltet smør

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og æg til en let og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og vendes forsigtigt i æggesnapsen. Mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Til sidst vendes det smeltede smør i. Dejen fordeles i to ens springforme (22 cm i diameter), ca. 2/3 af dejen i den ene form og 1/3 af dejen i den anden form. Bages ved 180 grader varmluft. Bund 1) bages første gang i ca. 20 min. Bund 2) bages i ca. 10-15 min.

Karamel/nødde-masse til bund 1:
260 g hasselnødder
140 g lyst rørsukker
3 tsk. honning
0,8 dl fløde
90 g smør

Hasselnødderne ristes i ovnen i ca. 10 min ved 180 grader. I en gryde kommes lyst rørsukker, honning, fløde og smør. Koges ind til det har en temperatur på 120 grader. Nødderne køles, nulres fri fra skaller, blendes mellemfint og vendes herefter i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule. Bund 1) Når den er bagt i ca. 20 min. og næsten færdig bagt, tages den ud og lad den køle i ca. 7-10 min. Kom herefter nøddekaramellen ovenpå bunden, meget forsigtigt og bag videre i ca. 7-10 min. (Gem lidt nøddekaramel til at pynte kagen med)

Vaniljecreme m. citron og cognac:
500 ml sødmælk
1,5 vaniljestang
75 g lyst rørsukker
40 g  majsstivelse
120 g past. æggeblommer
1 øko citron, skal og saft
1-2 tsk. cognac
1 dl fløde, pisket til flødeskum

Kom 100 ml af sødmælken i en skål sammen med vanilje, sukker og majsstivelse og pisk det godt sammen. Tilsæt æggeblommerne og pisk igen. I en gryde varmes resten af sødmælken op til kogepunktet, og hæles sammen med æggeblandingen. Kom herefter det hele tilbage i gryden og kog op. Pisk godt hele tiden – til cremen tykner og majsstivelsen er ”kogt ud”. Kom cremen i en pose og kom den på køl ca. 2 timer.

Når cremen er helt kold hældes cremen op i en skål, og piskes op med en håndmixer. Herefter vendes flødeskummen forsigtigt i og til sidst citron og cognac. Den er nu klar til at komme på kagen.

 Chokoladecreme:
200 g chokolade
20 g honning
20 g glukose
200 g fløde

Fløde koges op med honning og glukose – lige til kogepunktet. Chokoladen hakkes fint og fløden hældes over. Lad den køle en smule inden den kommes på kagen.

Samling:
Bananbunden med nøddekaramel placeres nederst i en regngjort springform foret med kageplast, hvorefter hældes vaniljecreme ovenpå bunden. Placer den anden bananbund og til sidst chokoladecremen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller evt. natten over. Befri kagen fra formen og kageplast og pynt af med lidt nøddekaramel.

Se evt. den fylde udgave af min Luksus banankage her

banankage opskrift banankage opskrift

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (34)
 1. Den ser så god ud! Bliver vanille cremen ikke for blød når den ikke har husblas?
  Og tillykke med forlovelsen!!

 2. Kan man bruge andet end glukose og hvis ikke hvor skaffer man så glukose, jeg får udfra at der er flydende glukose og ikke bare almindeligt sukker. 🙂

  1. Det er glukosesirup, kan fås i næsten alle dagligvare butikker. Det kan undlades eller erstattes med honning.

 3. Fantastisk kage !
  Den må jeg vist hellere lave til vores gæster i næste weekend.
  Sker der noget ved at lave den et par dage i forvejen ( evt opbevare den i fryseren indtil den skal serveres) ?
  Dom højgravid er det rart hvis man kan forberede mest muligt i god tid 😉

  1. Bundene kan du sagtens lave 1-2 dage i forvejen. Vaniljecremen kan også laves flere dage i forvejen, og piskes op, når kagen skal lægges sammen. Vil ikke anbefale dig, at fryse den ned, når den er samlet. 🙂 Den er så god, at trods du er højgravid, må du ikke snyde du og dine gæster for den 😉

  1. Det kan du godt, men stængerne vil helt sikkert give en bedre smag. Da der er sukker nok i opskriften. 🙂

 4. Hej. Den ser lækker ud. Kan se du har skrevet man sagtens kan undlade cognac men skal man så erstatte det med anden form for væske eller er det så lidt at det ikke gær noget?

 5. Hej Ditte. Skal begive mig ud i og lave din lækre opskrift på banankage. Har du prøvet at erstatte cognacen med en anden spiritus eks ROM? Eller vil det ikke klæde den?

 6. Hej Ditte.
  Vil lave denne skønne kage i weekenden til min fødselsdag. Du skriver 22 cm forme. Mine er 24, ændre det på mængden af det der skal i bundene, skal der mere i?

 7. Hej.
  Hvis man skal bruge kagen om lørdagen. Kan man så godt bage bunde samt nøddemassen torsdag?
  Vanilijecremen om torsdagen også rører den op lørdag?
  også sammen sætte hele kagen sammen fredag? og lade den stå natten over uden den bliver tør?

 8. Hej Ditte

  Skal lave denne lækre kage til min familie, men største delen af dem kan ikke lide nødder. Har du en ide til hvad jeg kan bruge istedet? Måske havregryn? 🙂

  1. Ville bare lave den uden nødder, og undlade nøddekaramellen 🙂 Den vil stadig blive fantastisk lækker.

 9. Hej Ditte.
  Hvis man vil blande lidt bananmos i vaniljecremen (mos fra 1 banan), bør man så også putte lidt husblas i for at sikre, at cremen kan bære resten af kagen? -og i så fald, hvor meget husblas vil du tro?
  På forhånd tak for svar.
  Mvh
  Sofie

  1. Du skal være forberedt på din vaniljecreme vil smage af banan (meget) og blive brun. Vil faktisk ikke anbefale det. Den smager godt af banan i forvejen. Ville hellere mose en banan og smøre ud på bunden med 1 ca. fra kanten, så kan cremen holde på formen 🙂

 10. Hej Ditte,
  Tror du jeg kan udskifte hasselnødder med mandler, og stadig få et lækkert resultat?
  Bh
  Katharina

 11. Hej Ditte
  Min kæreste har fødselsdag på tirsdag og vi skal derfor holde hans fødselsdag på søndag.
  Han har ønsket sig denne kage men da jeg simpelthen ikke har tid til at lave den lørdag eller søndag som ellers var planen (pga. arbejde) er det så muligt at lave den i dag (fredag) uden at den bliver tør?
  Ved godt jeg er lidt sent ude med det her spørgsmål men ja planerne blev lige akut ændret..
  Mvh. Emma

 12. Hej Ditte, overvejer at bage denne kage som en bryllupskage (evt uden chokoladen). Brudeparret ønsker sig en semi naked cake, så vil høre, om du tror, at vaniljecremen kan bruges til opsmøring? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.