Rabarber crumble med mandler

Rabarber_crumble_ditte_julie_jensenJeg elsker at lave lagkager, store kager og ikke mindst hele pyntedelen! Men når alt kommer til alt, så er jeg en ægte mormor, når det kommer til bagværk jeg selv elsker at nyde! Rabarber crumble er virkelig en klassiker herhjemme, og så undervurderet – smager himmelsk! Den er simpel, enkel og meget nem at lave, men så smager den bare af så meget mere.

Rabarber crumble med mandler
Til 4 personer

Rabarber
500 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g flormelis
1/2 spsk kartoffelmel

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelisen. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, flormelis, kartoffelmel og rabarber stykkerne op i en skål. Rør det godt sammen og lad det stå og trække i 20 min., imens du forbereder cumble.

Smuldredej
60 g finvalset havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør, blødt
60 g mandler

Ælt havregryn, mel, formelis og smør godt sammen, gerne med hænderne. Hak mandlerne fint og kom dem i en skål for sig.

Hæld rabarberne op i et tærtefad, 24 cm i diameter, og fjern den tomme vaniljestang. Smuldre smuldredejen ud over rabarberne med hænderne, og drys de hakkede mandler ud over. Bag rabarber cumble ved 200 grader varmluft i 25-30 min. Lad den køl lidt, så den serveres lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (9)
 1. Hej Ditte
  Kan man tilføje lidt marcipan til denne opskrift?
  Og tak for en fantastisk blog. Det er fantastisk at følge 🙂
  Anne

  1. Det kan du i hvert fald. 🙂 Tusind tak – hvor er det dejligt at høre :)!

 2. Den ser lækker ud, kan jeg erstatte hvedemelen med boghvedemel. For at lave den glutenfri

  1. Tusinde tak.. ? Det vil jeg tro – tvivler bare på, hvor sprød og lækker crumblen vil være efterfølgende?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.