Rabarber crumble med mandler
8. august 2016

Rabarber crumble med mandler

4 personer

Ingredienser

Rabarber

500 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g flormelis
1/2 spsk kartoffelmel

Smuldredej

60 g finvalset havregryn
90 g hvedemel
3 spsk flormelis
125 g smør, blødt
60 g mandler

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rabarber

Rens rabarberne og skær dem i små stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem med lidt af flormelisen. Kom herefter den tomme vaniljestang, vaniljesukker, flormelis, kartoffelmel og rabarber stykkerne op i en skål. Rør det godt sammen og lad det stå og trække i 20 minutter, imens du forbereder crumble.

2
Smuldredej

Ælt havregryn, mel, formelis og smør godt sammen, gerne med hænderne. Hak mandlerne fint og kom dem i en skål for sig.

Hæld rabarberne op i et tærtefad (24 cm i diameter). Fjern den tomme vaniljestang. Smuldre smuldredejen ud over rabarberne med hænderne, og drys de hakkede mandler ud over. Bag rabarber crumble ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter. Lad den køl lidt, så den serveres lun med vaniljeis, creme fraiche eller flødeskum til.

Rabarber crumble med mandler

Jeg elsker at lave lagkager, store kager og ikke mindst hele pyntedelen! Men når alt kommer til alt, så er jeg en ægte mormor, når det kommer til bagværk jeg selv elsker at nyde! Rabarber crumble er virkelig en klassiker herhjemme, og den er så undervurderet – smager himmelsk! Den er simpel, enkel og meget nem at lave, men så smager den bare af så meget mere.

Rabarber_crumble_ditte_julie_jensen

GemGem