Mandelkage med nektariner og gule hindbær
9. september 2016

Mandelkage med nektariner og gule hindbær

8-10 personer

Ingredienser

Mandelkage

3 æg, str. M/L
150 g lyst rørsukker
1,5 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
et nip salt
125 g mandler
90 g smør
250 g nektariner
100 g gule hindbær (røde hindbær kan også bruges)

I øvrigt

lidt flormelis
stokroser
gule hindbær
spiseligt bladguld
lidt cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis (serveres til)

Fremgangsmåde Udskriv

1
Mandelkage

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen (gemt lidt af melet til at vende frugterne med). Blend mandlerne til mandelmel i en mini hakker, og vend dem i dejen. Brun smørret af i en tykbundet gryde og lad det køle lidt af. Vend det herefter i dejen. Skær nektarinerne i små stykker, og vend dem med lidt af melet. Vend forsigtigt nektariner og hindbær i dejen. Hæld dejen i en justerbar kagering (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag kagen ved 170 grader varmluft i 30-35 minutter. Lad kagen køle af i formen.

2
I øvrigt

Pynt den med lige det du synes – brug billedet til inspiration.

Velsmagende mandelkage med nektariner og gule hindbær

Denne mandelkage med nektariner og gule hindbær er yderst velsmagende og svampet. En hurtigt og nem kage, som både klæder et glas bobler eller til kaffen/teen. Nektariner og gule hindbær kan erstattes med andre frugter og bær. Kagen skal blot have 350 g frugter eller bær – så slip fantasien løs.

(I min have vælter det frem med gule hindbær – måske du også har dem i din have eller er heldig at finde dem i supermarket (nogle har dem), og ellers bruger du røde hindbær istedet. )

GemGem