Mandelkage med nektariner og gule hindbær

Mandelkage_ditte_julie_jensen2Denne mandelkage med nektariner og gule hindbær er yderst velsmagende og svampet. En hurtigt og nem kage, som både klæder et glas bobler eller til kaffen/teen. Nektariner og gule hindbær kan erstattes med andre frugter og bær. Kagen skal blot have 350 g frugter eller bær – så slip fantasien løs.

(I min have vælter det frem med gule hindbær – måske du også har dem i din have eller er heldig at finde dem i supermarket (nogle har dem), og ellers bruger du røde hindbær istedet. )

Mandelkage med nektariner og gule hindbær
Til ca. 8-10 personer

Mandelkage
3 æg, str. M/L
150 g lyst rørsukker
1,5 tsk vaniljesukker
150 g hvedemel
1,5 tsk bagepulver
et nip salt
125 g mandler
90 g smør
250 g nektariner
100 g Gule hindbær (røde hindbær kan også bruges)

Pisk æg, sukker og vaniljesukker lyst og luftigt. Sigt mel, bagepulver og salt i æggesnapsen, og vend det forsigtigt sammen (gemt lidt af melet til at vende frugterne med). Blend mandlerne til mandelmel i en mini hakker, og vend dem i dejen. Brun smørret af i en tykbundet gryde og lad det køle lidt af. Vend det herefter i dejen. Skær nektarinerne i små stykker, og vend dem med lidt af melet. Vend forsigtigt nektariner og hindbær i dejen. Hæld dejen i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag kagen ved 170 grader varmluft i 30-35 min. Lad kagen køle af i formen.

Tilbehør
lidt flormelis
stokroser
gule hindbær
spiseligt bladguld
lidt cremefraiche, flødeskum eller vaniljeis (serveres til)

Pynt den med lige det du synes – brug billedet til inspiration.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
    1. Tusinde tak ? Jeg ville ikke fryse den. Tænker umiddelbart den vil blive lidt tør. Den smager aller bedst på dagen, når den er en smule lun? Den er rart enkel at lave, så skulle man have en halv kage i overskud, kan man prøve at fryse den del ned.. Måske man kan?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.