Nem æblekage med marcipan
18. september 2016

Nem æblekage med marcipan

8 personer

Ingredienser

Æblekage

100 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
2 æg, str. M/L
100 g ren rå marcipan
150 g hvedemel
2 stk. bagepulver
2 æbler, revet i dejen
2-3 æbler, til toppen
1 spsk lyst rørsukker
1 tsk kanel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æblekage

Pisk sukker og smør luftigt. Tilsæt æggene et ad gangen og giv hvert æg lidt røre tid. Riv marcipan og vend den i dejen. Sigt hvedemel og bagepulver, og vend det i dejen. Riv æblerne (to) med skræl ned i dejen, og vend det sammen. Hæld dejen op i en springform (22 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Skær de to-tre æbler i små skriver og placer dem på kagens top (brug billede til inspiration). Bland 1 spsk sukker og kanel, og drys hen over æblerne. Bag æblekagen ved 175 grader i ca. 35-40 min. Den skal være færdig bagt i midten, så tjek inden du tager den ud af ovnen. Lad kagen køle af i formen inden den frigøres og placeres på et kagefad.

Nem æblekage

Lækker, svampet og super nem æblekage med marcipan. Den er hurtig at lave, og passer sig selv i ovnen, imens ens køkken begynder at dufte himmelsk! Server æblekagen med vaniljeis, cremefraiche eller flødeskum. Du kan også bruge min mascarponecreme fra denne æblekage. Jeg elsker en lun æblekage med cremefraiche til, en god kop kaffe eller the, også et hyggetæppe på sofaen, så bliver det næsten ikke bedre! Efteråret har så meget charme. Efterår = MEGET bagning 😉

Du kan tilfører mandler eller andre nødder, hvis du gerne vil det. Du kan tilfører dejen krydderier (mere kanel, stødt ingefær, stødt  nellike og muskatnød) – Gør den til din yndling æblekage!

GemGem