Sandkage med orangeblomst og blommer: KAGEMAGI

Sandkage_blomme_Ditte_julie_jensen1Weehuuu vi er tilbage på KAGEMAGI !!! Med en lækker opskrift fra vores bog KAGEMAGI, som udkommer den 3. oktober – husk bogen kan forudbestilles her, og vi naturligvis signerer den og sender den afsted med masser af kys og glimmer.
I første video af KAGEMAGI kommer her vores lækre sandkage med orangevand og blommer

Sandkage med orangeblomst og blomme

Et magisk tip: Hvis du er vild med muffins, kan du nemt fordele denne dej i 12 små muffinsforme og bage dem lidt kortere i ovnen – ca. 25 min. Dekorer dem med rosetter og lidt frisk blomme. Lige til at sætte tænderne i.
10 pers.
sværhedsgrad: let
arbejdstid: 50 min.
bagetid: ca. 45 min.
Sandkagedej
200 g blødt smør
220 g lyst rørsukker
2 æg, str M, stuetemperatur
1,5 dl sødmælk
2-3 tsk orangeblomstvand (eller lidt revet appelsinskal)
350 g hvedemel
2 tsk bagepulver
100 g hvid chokolade
4 faste blommer
1 spsk hvedemel
Cream cheese frosting
200 g blødt smør
200 g flormelis
200 g flødeost naturel
lidt orange pastafarve
I øvrigt
2 spsk flormelis til at drysse med
hvide, orange og lilla spiselige blomster
Sandkagedej: Pisk smør og sukker længe til det er hvidt og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Rør mælken og orangeblomstvand i. Bland hvedemel og bagepulver og sigt det ned i dejen. Tilsæt grofthakket chokolade og rør dejen godt sammen. Fordel dejen i en springform (ca. 23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bund og sider. Rengør blommerne og skær dem i mindre stykker, der vendes i en spsk hvedemel. Fordel blommestykkerne henover kagens top og tryk dem let ned i dejen. Bag kagen ved 175 grader varmluft i ca. 45 min. til den er gylden og der ikke længere hænger dej ved, hvis du stikker ned i midten med en lille skarp kniv. Køl kagen helt af, inden den befries fra formen.
Cream cheese frosting: Pisk det bløde smør luftigt med flormelis og afslut med at røre flødeost i. Del frostingen i tre lige store mængder. Farv den ene tredjedel orange med lidt pastafarve. Kom en af de hvide mængder frosting i en sprøjtepose med en lille tylle til kurveflet. De to andre mængder, altså én hvid og én orange fyldes skiftevis ned langs siden i en sprøjtepose med en større stjernetylle.
Drys kagen med masser af flormelis og dekorer siderne med kurveflet og toppen af kagen med store rosetter af cream cheese frosting. Afslut evt. med spiselige blomster.

GemGem

VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.