Cheesecake med solbær og lakrids – Kagemagi

Cheesecake_solbær_lakrids2Så I også med, da det kiksede for næsten alle deltagerne i program 2 i Den store bagedyst i år – der hvor de skulle lave cheesecakes? Uh, det var synd – men det undrede mig faktisk – for jeg synes ikke cheesecake er så svært. Det tror jeg heller ikke at Ditte synes. Så nu deler vi vores cheesecake opskrift med jer – (det er ganske tilfældigt, at det lige falder oveni bagedystdeltagernes udfordringer). Opskriften er fra vores bog “Kagemagi”, der udkommer d 3. oktober 2016.

Cheesecake_solbær_lakrids

Cheesecake med solbær og lakrids
Et magisk tip: Magien opstår, når du leger med afslutningen af denne kage. De små toppe af ostecreme giver virkelig kagen et elegant og smukt udtryk. Hav det sjovt med pynten, det er jo kun din fantasi, der sætter grænser for magien. 

8 pers
sværhedsgrad: medium
arbejdstid: 1 time  
kogetid: 2 min.
køle- og frysetid: ca. 3 timer (eller natten over)

Kiksebund
225 g digistive kiks
115 g smør
2 tsk lakridsgranulat

Solbær-lakridsfyld
3 blade husblas
6 spsk god solbærmarmelade
1,5 tsk sød lakridssirup

Ostecreme
3 blade husblas
300 g flødeost naturel
1 dl creme fraiche 18%
95 g flormelis
1 økologisk citron, saft og skal
3 dl piskefløde

Pynt
Solbær støv
Lakridspulver
Spiselige blomster

Kiksebund: Blend kiksene til fint kiksemel. Smelt smørret i en gryde. Når smørret er smeltet tages det varmen og røres sammen med kiksemel og lakridspulver. Tryk kiksemassen godt sammen i bunden af en springform (23 cm i diameter) beklædt med bagepapir på bunden. Bag kiksebunden ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. Lad kiksebunden køle helt af i formen. Når den er helt kold løsnes den forsigtigt fra formen ved at skære langs kanten med en lille kniv. Rengør formen og læg et stykke kageplast langs kanten.

Solbær-lakridsfyld: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun solbærmarmeladen op i en lille gryde. Tag gryden af varmen og vrid husblassen fri for vand, og kom den op til den lune marmelade og rør det sammen. Tilsæt lakridssirup og rør det ud i marmeladen. Når massen er ensartet hældes det over kiksebunden. Stil på køl imens du forbereder ostecremen.

Ostecreme: Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rør flødeost, creme fraiche, flormelis og citronskal sammen i en skål til en ensartet masse. Varm citronsaften op over vandbad sammen med den udblødte og afdryppede husblas. Når al husblassen er opløst fjernes skålen fra vandbadet. Tag et par skefulde af flødeostecremen og vend det sammen med citronsaften, og kom det herefter op i resten af flødeostecremen og vend det hele sammen. På denne måde undgår du, at husblassen driller for dig og danner tråde. Pisk fløden til flødeskum og vend det sammen med flødeosteblandingen ad to omgange, så din ostecreme forbliver luftig og lækker.

Fordel 2/3 af flødeostecremen i et jævnt lag henover solbær-lakridsfyldet og glat overfladen. Sæt kagen på frost i 20 min. til overfladen har sat sig. Herefter tages kagen ud fra frost og 1/3 af flødeostecremen kommes i en sprøjtepose med glat tylle og sprøjtes oven på kagen i små toppe. Giv kagen et forsigtigt bank mod bordpladen, så toppene samler sig en smule og stil kagen på køl i mindst 2 timer eller gerne natten over. Når kagen har sat sig befries den fra formen og kageplast. Drys med solbærstøv, lakridspulver og dekorer med spiselige blomster.

Velbekomme.

Cheesecake_solbær_lakrids1

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (8)
    1. Den kan laves 2 dage i forvejen. Den kan godt fryses, hvis du ønsker det. Husk at tø den op i køleskabet, så den ikke mister væske ved optøning.

  1. Hej Ditte,

    Er der et alternativ til husblas? jeg spiser nemlig ikke gelatine, så tænkte om der findes vegetariske varianter, som jeg kan bruge til ostecremen?

  2. Hej! Jeg har et lidt irriterende spørgsmål. Jeg kan nemlig ikke lide lakrids, så jeg tænkte om det måske var en ide at bytte ud med noget karamel både i pulveret og sirup?
    Jeg følger jer begge to intenst og faldt over opskriften i Kagemagi bogen så det var lidt fedt at kunne stille spørgsmål til den her ?❤️

  3. Hej Ditte.
    Vil rigtig gerne prøve at bage denne smukke kage. Tror du det er muligt at bruge hindbær i stedet for solbær?
    God dag🌸

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram