GLUTENFRI citrondrøm med gule hindbær

Moussebombe_Ditt_julie_jensen_glutenfriSom I ved har jeg kastet min kagekærlighed på disse moussebomber. Det er virkelig mit udtryk og min stil, som jeg har arbejdet en del med, og det er nu lidt over et år siden jeg kreerede den første moussebombe kage (faktisk min mest læste og brugte opskrift – se den her). Jeg elsker at se, hvor mange af jer, som har prøvet kunsten efter og har ladet jer inspirere af dette udtryk – bliver så VANVITTIG stolt !!! 🙂 Så husk endelig at brug #dittejuliejensen og/eller #moussebomber – så jeg kan se jeres værker 🙂

Citrondrøm med gule hindbær
Til 10-12 personer

Hasselnøddebund
120 g past. æggehvider (4 æggehvider)
100 g lyst rørsukker
120 g hasselnødder
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med bagepulver og vaniljesukker i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemassen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bunden i 20-25 min. ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af.

Citronfromage
3 husblas
1 dl citronsaft
1,5 øko citroner, skal
75 g hvidt sukker
1,5 past. æggeblomme
2,5 dl piskefløde

Husblassen stilles i blød i koldt vand ind til den skal bruges. Citronsaft, -skal samt sukker bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over middel varme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da der ikke skal laves røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 15 min. Fløden piskes til flødeskum og vendes i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller. Kom citronfromagen i en sprøjtepose, så den er klar til brug. (Må ikke sætte sig heri!)

Sprøjt citronfromagen i nogle halvkuglerforme af silikone. Gerne lidt forskellige størrelser. Jeg brugte størrelse 3 cm, 5 cm og 7 cm. Stil formene på frost i mindst 2 timer.

Iøvrigt
100 g gule hindbær (vælg dit yndlings bær – jeg havde gule hindbær i haven)
50 g blandede blåbær og brombær
skovsyrer
3 spsk hvid chokolade, fint hakket

Placer hasselnøddebunden på et kagefad, og vend moussebomberne ud af formene, og placer dem på bunden. Drys med hvid chokolade mellem moussebomberne. Læg lidt gule hindbær, blåbær og brombær og pynt af med skovsyrer.

Velbekommen 😀 !!

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (13)
 1. Hej Ditte

  Af hjertet TAK for SMUKKE billeder og skønne opskrifter!

  Min lyst til at bage startede rigtigt, da jeg flyttede hjemmefra sidste sensommer, og er nu vokset så meget, at jeg ikke kan få nok af at bage – faktisk producere jeg så meget kage at min kære omgangskreds ikke kan følge med 😉

  Jeg er dybt inspireret af dine kage, men én ting er mig dog stadig lidt en gåde: Hvor køber du dine spiselige blomster henne? De pynter virkelig smukt og jeg vil så gerne selv prøve det af 🙂

  1. Årh TUSINDE tak Rebecca !!! Hvor er det bare fantastisk – gør mig vildt glad. Nu kommer der et lidt træls svar. Jeg dyrker de fleste i egen have 🙂 De kan købes eller bestilles hjem ved mange frugt og grønthandler, Torvehallerne eller i plantecentre – men de kan være sprøjtet.

   1. Er vild med at du dyrker dine egne blomster ? Jeg har tit set flotte kager med fx. Roser, men tør ikke selv kaste mig ud i det, da jeg netop var bekymret over, om dem jeg kan købe er sprøjtede ? Men jeg får nok aldrig grønne fingre ?

 2. Hej Ditte
  Har brug for din hjælp. Har forsøgt at få fat på miehle hele ugen men uden held, har mailet og ringet… jeg kan ikke melde mig til dit kursus i januar?….:-( vil jo bare så gerne være sikker på en plads. Kan du hjælpe mig?

 3. Hej Ditte

  Nu prøvede jeg en af dine andre opskrifter, og det har kun givet mig mere blod på tanden 😉
  Jeg har fødselsdag lige om lidt, og vil gerne servere en kage – her har jeg særligt kig på hasselnøddebundene i denne opskrift, min mor er desværre glutenallergiker, så det er nogle gode bunde til hende. Men men men, vil du sige bundene er for porøse (slappe), til at de ville kunne bære nogle mousser imellem sig. Jeg tænker jeg vil prøve at kombinerer bundene med din brombærmousse og hvidchokolademouse m frisk blåbær samt med mousse bomber i din ære 😉

  mvh
  Maiken

  1. Hvor er det dejligt du har fået blod på tanden – weehu !!
   Bundene kan sagtens holde til dine tanker. Moussene skal nok være med til at stabilisere kagen.

 4. Hej Ditte
  Tak for en dejlig inspirerende hjemmeside!
  Har du erfaring med om citronfromagen kan stå længere tid i fryseren?
  Kan citronfromagen fx godt stå på frys fra torsdag – søndag?
  Mange hilsner Ditte

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.