Chokoladekage med karamelliseret chokoladecreme og hindbær

Er du til chokolade, saltkaramel, en lidt for lækker karamelliseret chokoladecreme med friske bær, så kast dig endelig ud i denne lækkerbisken. Ved godt kombinationen er en kendt klassiker, men det gør den bestemt ikke dårligere af den grund :D.
Du må ikke snyde dig selv eller dine gæster for denne chokoladekage med karamelliseret chokoladecreme og hindbær.

IMG_0236 IMG_0233

Chokoladebunde
150 g blødt smør
200 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L
50 g god kakao
0,75 dl skyr
0,50 dl vand
160 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1/2 tsk natron
et nip salt

Pisk smør og sukker lyst og luftigt. Pisk ét æg ad gangen i smørcremen, og pisk godt mellem hvert æg (skrab evt. skålens sider ned mellem hvert æg). Rør kakao, skyr og vand sammen i en skål til en kakaopasta og pisk den i smørcremen. De øvrige ingredienser sigtes i smørblandingen o vendes forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (ca. 16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden ved 170 grader varmluft i ca. 30-45 min.

Karamelliseret chokoladecreme
200 g lyst rørsukker
2 spsk lys sirup
½ dl vand
3,5 dl piskefløde
450 g mørk chokolade, 70 %
450 g blødt smør

Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den gerne på køl i 40-60 min. inden brug. Den skal blot blive lidt mere sprøjtefast.

Saltkaramel
210 g sukker
1 spsk vand
1 spsk sirup
230 ml piskefløde
60 g smør
1-2 tsk havsalt

Smelt sukker, vand og sirup i en gryde til en gylden karamel Tag gryden af varmen og tilsæt fløden og derefter smørret. Kom til sidst salten i og smag til. Lad den køle af og kom karamellen i en sprøjtepose, så den er klar til brug.

Herudover
en bakke friske hindbær
mynte eller citronmelisse blade

Samling
Den afkølede kage deles i tre lige store bunde. Placer en kagebund på et ønsket fad, og smør lidt saltkaramel på og herefter lidt chokoladecreme. Gentag en gang mere og slut af med en kagebund på toppen. Du skal gerne have ca. halvdelen af chokoladecremen tilbage til opsmøring af kagen og pyntning. Pynt kagen som du ønsker og dekorere med friske hindbær og mynte (Skær evt. nogle af hindbærerne i halve og lav en kant med dem i bunden af kagen).

IMG_0234

God fornøjelse 🙂

Kagen kan også se sådan her ud;

skaermbillede-2016-11-02-kl-10-00-41 skaermbillede-2016-11-02-kl-10-01-44

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (25)
 1. Hej Ditte

  Så fin en kage, som jeg vil kaste mig ud i 🙂
  Men.. Hvor mange dage i køleskabet kan kagen holde sig?? Og blir den bedre dagen efter som mange lagkager gør?? Er lidt bekymret for om de fine blomster af chokomousse falder lidt sammen eller om de stadig står kniv skarp dagen efter..
  Skal lave 2 stk.. Den ene skal spises lørdag og den anden om søndagen..

  Håber du kan hjælpe 🙂
  Mvh Mette

  1. Hej Mette
   Jeg ville sige du sagtens kan lave begge lørdag og først spise den anden dagen efter. Når kagen kommes på køl, bliver chokoladecremen bare lidt mere mat i overfladen, men den vil sætte sig, og være lige så lækker på dag 2 :).
   Rigtig god fornøjelse!

 2. Hej Ditte

  Den kager lyder lækker ☺️
  Men kan du ikke lave en lille video eller en beskrivelse af hvordan du laver de der dine blomster ☺️

  1. Vil meget gerne lave en lille video, men indtil da, skal du bruge en stjerne tylle, og lave små og store rosetter med chokoladecremen.

 3. Hej Ditte!
  Til saltkaramellen står der sirup til chokoladecremen står der lys, har du brugt den samme eller er den anden bedre til saltkaramellen?
  Og hvis du skulle give kagen en sværhedsgrad 1-10, hvor er vi så ☺

 4. Hej Ditte
  Elsker dine kager og de inspirere mig meget til mine kager ? Ditte, jeg bruger enormt mange penge på chokolade…. Ved de kan købes i større portioner eks sække med 3 kg eller derover. Men jeg kan ikke finde det nogen steder. Kan du hjælpe mig med hvor jeg kan finde sådanne????
  Tak for hjælpen

  1. Jeg har købt store poser callebaut til en super pris hos Citty Grosmarkt lige over grænsen ( Tyskland )

 5. Hej Ditte❤️
  Sender godt nok mega lækker ud og tænkte på at jeg ville lave den, ved du ca. hvor lang tid det tager at lave den?? Tak for en fantastisk blog☺️

 6. Hej Ditte
  Kan jeg tilsætte lidt hakket mørk chokolade til kagebunden , vil gerne have den til at smage mere af chokolade end af kakao ?
  Eller er det rigeligt med chokolade i cremen , der opvejer for kakaoen i bundene ?
  Hvad mener du , hvad vil du råde mig til ?
  Vil gerne lave kagen i 2 forme men i springforme a 26 cm hvor mange gange skal jeg gange opskriften til de to forme og er det nok til 28 personer eller skal jeg lave 3 kager?

  1. Det er en bombe af chokolade/kakao, så det kan sagtens undlades – men er du til det, kan du godt tilsætte hakket chokolade til bundene. Jeg ville gange opskriften en gang op, og der er nok kage til 28 pers. i 2 store kager 🙂

 7. Hej Ditte.

  Først og fremmest tak for mange gode inspirationer, både i udtryk og smag, samt gode videoer der hjælper en godt på vej når man er i tvivl om hvorfor tingene nogle gange går galt.
  Jeg har dog et spørgsmål til din lækre chokoladekage, kan man lave bund og begge cremer dagen før og så først samle den på dagen hvor den skal spises? Eller når de at “sætte” sig i sprøjteposerne?
  Vh. Frk. Klaja

  1. Årh, tusinde tak for de meget søde ord! Dejligt det kan bruges 🙂
   Chokoladekagen kan med fordel laves 1-2 dage i formen, men desværre skal resten laves på dagen, eller aften før. Kagen skal samles helt med alle elementer, også kan den stå på køl natten over evt. 🙂

 8. Hej Ditte.
  Hvordan kan det være at de to kager ser så forskellige ud? Jeg tænker i forhold til at den ene skinner og den anden er mat. Er der noget man kan gøre for at få den til at ligne den ene eller den anden? ? Ved ikke om det er et dumt spørgsmål, jeg er ikke den store bager, den ser bare hamrende lækker ud!

  1. Cremen er helt blank, når den sprøjtes op. Men stilles kagen på køl og cremen sætter sig, så bliver den mat grundet smørret 🙂

   1. Lige et ekstra spørgsmål; har nu bagt kagen, men den er ikke flad, den buer ligesom op i midten. Kan man gøre noget for at dette ikke sker? Jeg tænker at den bliver svært at gøre pæn imorgen, når den ikke er lige ??

 9. Søde Ditte! Men nevø skal døbes på søndag og jeg skal lave kage og det skal være denne Jeg har selv en datter på 5 uger så vil gerne gøre det lidt nemt for mig selv hvis muligt.. Kan jeg lave saltkarmel med kondenseret mælk isted for at lave den fra bunden selv?

 10. Er det meningen at saltkaramellen skal være meget tyndt flydende, også efter at den er afkølet?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.