Frugtbrød med julekrydderier
22. november 2016

Frugtbrød med julekrydderier

6 personer

Ingredienser

Frugtbrød

1 appelsin, saften
75 g tørrede abrikoser
75 g tørrede tranebær
100 g tørrede figner
50 g smør
1,5 dl sødmælk
40 g gær
1 tsk kardemomme
1 tskstødt ingefær
50 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
450 g hvedemel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Frugtbrød

Pres appelsinsaft op i en skål og hak de tørrede frugter fint. Kom dem op i appelsinsaften og lad dem trække imens dejen forberedes. Smelt smørret i en gryde og tag gryden af varmen. Tilsæt mælken og opløs gæren i smørblandingen. Ælt krydderier, sukker, æg og halvdelen af melet i smørblandingen. Tilsæt de tørrede frugter og appelsinsaften. Ælt det en smule og tilsæt resten af melet og ælt dejen i 5-10 minutter. Stil dejen til hævning i 1 time. Hæld herefter den hævede dej nænsomt over i en brødform (1,5 liters), og pres den forsigtigt ud i hjørnerne.
Bag frugtsbrødet ved 180 grader varmluft i 30-40 minutter. Server brødet lunt med smør til.

I samarbejde med Blossa, har jeg udviklet dette frugtbrød fyldt med julekrydderier. Jeg lover jer, at I kommer i julestemning, når duften fra brødet breder sig i det lille hjemmet. Jeg synes det her frugtbrød er perfekt efter en kold dag i sneen, en kold dag i gågaden efter juleshopping eller efter en tur i skoven for at fælde juletræ…. ELLER det er bare perfekt på en kold dag, hvor hjemmet skal dufte af jul, og der skal julehygges!

Er du ikke til tørrede figner eller tranebær, kan du tilføre dine yndlings tørrede frugter, nødder mv. og skab dit eget brød. Jeg har prøvet at få brødet til at spille sammen med Blossas smagstoner og krydderbladningen, som på alle måder er min yndlings vingløgg (ikke noget jeg kun siger grundet indlægget er sponsoreret, men derimod fordi Blossa er min foretrukne gløgg)!! Personlig synes jeg en hjemmelavet gløgg er lækrest, men når jeg skal have en færdiglavet udgave, er Blossa mit valg, da det emmer af kvalitet og smager himmelsk.

Velbekomme 🙂

Frugtbrød_DItte_julie_jensen4   

GemGem