Honningkage med vaniljesmørcreme og chokoladespejl

Honningskage_Ditte_Julie_jensen2På søndag er det 1. søndag i advent og i den forbindelse skyder vi gang i omgang KAGEMAGI JUL – wehuuu… De næste 4 onsdage vil vi lukke jer ind i vores kagemagiske univers på Kagemagi blot i en juleversion.

Honningskage_Ditte_Julie_jensen3

Honningkage med vaniljesmørcreme og chokoladespejl
Til 8-12 personer

Honningkage
2 æg, str. M/L
125 g brun farin
300 g hvedemel
1 tsk natron
½ tsk nelliker, stødt
1 tsk kanel, stødt
1 dl vand
½ dl kold kaffe
250 g honning, flydende

Vaniljesmørcreme
1 vaniljestang
180 g flormelis
250 g blød smør
2 pasteuriserede æggeblommer

Chokoladespejl
200 g god mørk chokolade
2 dl piskefløde

Iøvrigt
50 g god mørk chokolade
50 g god hvid chokolade
lidt bronze dust

Honningakage: rør æg og brun farin sammen. Sigt mel, natron, nellike og kanel i en skål og rør det sammen med æggesnapsen. Rør vand, kaffe og honning godt sammen i en skål, så honningen ikke danner tråde i dejen og rør det i massen. Hæld dejen op i en springform beklædt med bagepapir (28 cm i diameter). Bag honningkagen midt i ovnen ved 150 grader varmluft i ca. 45 min. Lad kagen køle af i formen. Når den er kold flækkes kagen med en savtakket kniv til to lige store bunde.

Vaniljecremen: Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af flormelissen. Pisk vaniljesukker, flormelis og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggeblommerne og pisk det godt sammen. Læg honningkagen sammen med smørcremen, og placer kagen på et stykke kagepap svarende til kagens centimeter i diameter.

Chokoladespejl: Hak chokoladen groft og kom det op i en skål. Varm fløden op til lige under kogepunktet, og hæld den over chokoladen. Lad chokoladen trække i 2 min. inden den røres glat og blank med en dejskraber.

Stil et fad på køkkenbordet og placer en skål i midten af fadet. Placer honningkagen med kagepap under på midten af skålen og hæld forsigtigt chokoladengangachen ud over kagen, til den er helt dækket – også siderne. Skrab overskydende chokolade af siderne langs kanten ved hjælp af en finger/kniv. Tag forsigtigt kagen af skålen og placer kagen på et kagefad.

Blend først mørk chokolade i en mini hakker og kom chokoladekrymmelen op i en frysepose, og gentag processen med den hvide chokolade. Drys lidt bronze dust ned til begge slags chokolader og ryst poserne godt og dekorer honningkagen med chokoladepynten.

Honningskage_Ditte_Julie_jensen2 Honningskage_Ditte_Julie_jensen1 Honningskage_Ditte_Julie_jensen

HOW TO på chokoladekrymmel

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (14)
 1. En dejlig kage, den ønsker jeg mig til 1.advent 🙂
  Jeg elsker honningkager.

  Rigtig glædelig juletid 🙂

 2. Hej søde Ditte.

  Tak for endnu nogle dejlig videoer, I er for skønne.

  Jeg vil høre, hvilken chokolade I typisk bruger, når I siger god chokolade?
  Og kan Callebaut betegnes som god chokolade?

 3. I stedet for chokoladespejlet, ville man så godt kunne lave fx dobbeltportion af vaniljecremen, og bruge den til at lave roser med? 🙂

 4. Den ser så god ud!
  Kan den laves aftenen før og så spises næste eftermiddag eller er det ikke godt med chokoladeganachen?
  Hvis, skal den så på køl?

 5. Hej Julie. Har nu forsøgt mig med opskriften og chokolade ganachen er blevet grynet ? har brugt Odense overtræk mørk og fløden kom til at blive så varm at den boblede en lille smule. Hvad er årsagen mon til den grynede ganache?

  1. Ikke nødvendigvis. Det er vigtigt du arbejder chokoladen og fløden godt sammen, og rør indtil chokoladen er helt opløst. Hak chokoladen meget fint, så hjælper dig meget 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.