Peberkager

Peberkager_Ditte_julie_jensenSå er julen for alvor ved at være skudt igang! Imorgen hedder det 1. søndag i advent, og derfor skal I have en peberkageopskrift! Peberkager er en dej, som kan lægge i køleskabet i flere dage (en lille uge). Jeg laver altid en stor portion, også tager jeg lidt frem hele tiden. På den måde har jeg altid peberkagedej til at lave friskbagte peberkager, pebernødder til gæsterne eller hvis jeg skal lave en lille værtindegave her i julen. Dejen er også god til et peberkagehus.

Finax og jeg vil gerne skyde julen igang med en lille stemningsvideo og denne lækre opskrift! Jeg er ved at revne af stolthed over min datter! Ja, undskyld – men hun var med mig på “arbejde” og vi hyggede os sådan – årh jeg synes hun er for sød (ja, ja ved det, jeg er moren og skal sige det ;o)) Men jeg håber den vil smitte og få jer derude i julestemning og i jule-bage-humør.

peberkager

Peberkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g FINAX hvedemel
lidt salt

Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage.

Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager. Bag peberkagerne ved 180 g varmluft i 5-10 min.

Dekorer med lidt glasur, sukkerperler, kokosdrys eller andet.

GLÆDELIG JUL..

peberkager opskrift opskrift peberkager

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Hej Ditte,

    Kan det også lade sig gøre med en almindelig elpisker du ved? Har desværre ikke nogen røremaskine 🙂

    Kh Tina

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.