Chokolade dessert med praliné og ganache

Chokolade_dessert_Ditte4Den ultimative chokolade bombe – chokolade dessert med praliné og ganache. En intens chokolade oplevelse, men hold op den er god!

Chokolade_dessert_Ditte2

Chokolade dessert med praliné og ganache:
4 stk.

Chokoladekage/bund:
50 g god mørk chokolade
50 g lyst rørsukker
50 g smør
½ spsk mel
1,5 store æg

Smelt sukker, smør og chokolade over et vandbad, til det er en homogenmasse og sukkeret er smeltet. Pisk 1,5 æg i chokolademassen, og tilsæt til sidst mel. Bag ved 175 grader i ca. 10-15 min. i en smurt springform (16 cm Ø). Lad kagen køle helt af.

Praliné:
100 g hasselnødder og/eller mandler
100 g lyst rørsukker
0,5 dl vand
Lidt flormelis
25 g mørk chokolade (60-70%)
25 g mælke chokolade

Rist nødderne af i ovnen ved 180 grader i ca. 10 min. Lad dem køle let herefter. Sukker og vand smeltes til karamel i en gryde. Karamellen skal være let gulden. Tilsæt de ristede og let afkølede nødder, og rør rund. Hæld nødde-karamelmassen ud på et stykke bagpapir drysset let med flormelis. Lad massen køle helt ned. Blend herefter nødde-karamelmassen fint og tilsæt den mørke chokolade. Blend det hele sammen. Herefter smeltes mælkechokoladen over vandbad, og der tilsættes 100 g praline (den første del du lige har lavet) og rør det godt sammen.

Chokoladeganache:
100 g mørk chokolade
100 ml fløde
10-15 g glukosesirup

Varm fløde og glukose op i en gryde til kogepunktet. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld flødeblandingen over chokoladen og rør meget forsigtigt rundt med en dejskraber til ganachen er flot blank.

Herudover:
4 friske hindbær
Krobber dust fra Mill & Mortar
kageplastik
4 Chokolade snirkler og chokoladebånd (ca. 150 g mørk chokolade) – se fremgangsmåde her. (ved chokoladebånd laves 4 passende stykker kageplastik og smøres ud med tempereret chokolade, og køres rundt om kagerne med det samme -> se samling nedenfor.)

Samling:
Chokoladekagen befries af springformen, og der udstikkes 4 stykker kage. Jeg brugtes 4 cylinderforme ca. 5 cm i Ø (kan købes hos H.W. Larsen i kødbyen eller på nettet). Herefter tilføres 1,5 tsk. praliné over hver kage (kagen er i cylinderformene). Tilsæt et lag chokolade ganache, og stil dem på køl i ca. 2-3 timer. Befri kagerne fra cylinderformen ved at presse forsigtigt med tommelfingeren nedefra ved kagebunden. Evt. varm cylinderformen let med en varm hånd. Mine var lette at få op. Temperer ca. 150 g mørk chokolade, jf. ovenfor, og klip 4 stykker kageplastik, som passer rundt om kagerne. Smør den tempereret chokolade ud på kageplastikken og tag det rundt om kagen. Gentag på alle 4 kager og kom på køl. Lad også 4 chokolade snirkler, og kom dem på køl. Jeg gemte lidt af min chokolade ganache på køkkenbordet, så det rigtig kunne stå og blive til en trøffelmasse, og sprøjtede 4 dutter på kagernes top, for at få lidt højde på. Pensle hindbærene med krobber dust, og placer dem på toppen af kagen eller den trøffel “dutten”, og placere afslutningsvis en chokoladesnirkel.

Chokolade_dessert_Ditte

Chokolade_dessert_Ditte1 Chokolade_dessert_Ditte3 Chokolade_dessert_Ditte2

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (13)
  1. Hej 🙂
    Bliver chokoladen rundt om ikke hurtig blød? Jeg lavede halvkugler med hvid chokolade forleden og lige efter jeg havde taget dem ud af fryseren og ovenpå kagen så var de nærmest helt bløde.

    1. Nej det gør de ikke. Det gør de kun, hvis ikke du har tempereret chokoladen. Den skal være tempereret.

  2. Hej Ditte 🙂
    Bliver chokoladen ikke hurtig blød?
    Jeg lavede hvid chokolade halvkugler forleden, og da jeg havde taget dem ud af fryseren og puttede dem på kagen, blev de bløde meget hurtigt! Ellers har jeg gjort noget forkert….

  3. Kan disse laves en dag i forvejen eller i hvertfald kagen og den ganache, og så jeg laver chokoladebåndet rundt om på dagen? 🙂

  4. Hej Ditte, tror du BLOMSTERBERGS chokolade jagerplatform er godt? Jeg vil gerne lave chokolade pynt men jeg syndes også det er lidt dyrt hvis man køber det forkerte?

  5. Hej Ditte
    Kobberstøv er ikke til at opdrive nogle steder. Nogle forslag. De sælges slet ikke i de butikker, som du nævner 🙁

  6. Hej Ditte
    Jeg er igang med din lækre opskrift, men nu har jeg prøvet at lave karameller 5 gange og hver gang bliver det en tyk grynet masse lige så snart jeg putter nødderne i eller tager det af varmen.
    Ved du hvad det er der går galt?
    VH Diana

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.