Havregrynskugler deluxe

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen3Herhjemme er havregrynskugler et kæmpe hit, særligt hos Karla – hun elsker at være med til at lave dem og ikke mindst at spise dem – shit hun kan spise mange 😉
Jeg synes personligt de tradtionelle havregrynskugler er en smule kedelige, så derfor tilsætter jeg altid smeltet chokolade og lidt mandelessens. Triller dem oftes i kokos blandet med et eller andet – idag blev det solbærstøv, og det er IKKE sidste gang vi gør det – mums det blev godt!

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen4

Havregrynskugler deluxe med solbærkokos
Ca. 80-100 kugler

50 g god mørk chokolade, 60-70 %
100 g smør
200 g havregryn
200 g brun farin
160 g kokosmel
100 g kakao
1 tsk mandelessens (kan undlades)
1,5 dl piskefløde
2 spsk kokosmel (til at trille dem i)
1 spsk solbærstøv (til at trille dem i)

Hak chokoladen groft, og smelt chokoladen sammen med smørret i en tykbundet gryde. Kom havregryn, brun farin, kokosmel og kakao op i en stor skål. Tilsæt den smeltede chokolade-smørblandingen, mandelessens og piskefløde. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis den ikke er fast nok. Tril en masse havregrynskulger og tril dem i en skål, hvor kokosmel og solbærstøv er blandet sammen.

Velbekomme 🙂

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Hej Ditte
    De lyder da vildt gode – så det bliver opskriften til jul i år ??Et utroligt smukt stel – hvad hedder det og hvor er det fra?
    Mvh Marianne

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram