Havregrynskugler deluxe

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen3Herhjemme er havregrynskugler et kæmpe hit, særligt hos Karla – hun elsker at være med til at lave dem og ikke mindst at spise dem – shit hun kan spise mange 😉
Jeg synes personligt de tradtionelle havregrynskugler er en smule kedelige, så derfor tilsætter jeg altid smeltet chokolade og lidt mandelessens. Triller dem oftes i kokos blandet med et eller andet – idag blev det solbærstøv, og det er IKKE sidste gang vi gør det – mums det blev godt!

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen4

Havregrynskugler deluxe med solbærkokos
Ca. 80-100 kugler

50 g god mørk chokolade, 60-70 %
100 g smør
200 g havregryn
200 g brun farin
160 g kokosmel
100 g kakao
1 tsk mandelessens (kan undlades)
1,5 dl piskefløde
2 spsk kokosmel (til at trille dem i)
1 spsk solbærstøv (til at trille dem i)

Hak chokoladen groft, og smelt chokoladen sammen med smørret i en tykbundet gryde. Kom havregryn, brun farin, kokosmel og kakao op i en stor skål. Tilsæt den smeltede chokolade-smørblandingen, mandelessens og piskefløde. Ælt det hele godt sammen med hænderne. Tilsæt evt. lidt mere fløde, hvis den ikke er fast nok. Tril en masse havregrynskulger og tril dem i en skål, hvor kokosmel og solbærstøv er blandet sammen.

Velbekomme 🙂

Havregrynskugler_Ditte_Julie_Jensen2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (11)
 1. Hej Ditte
  De lyder da vildt gode – så det bliver opskriften til jul i år ??Et utroligt smukt stel – hvad hedder det og hvor er det fra?
  Mvh Marianne

 2. Hej.
  Gammelt indlæg kan jeg se, mon du stadig besvarer spørgsmål? Nå jeg prøver; kan man bytte fløde ud med mere smør og chokolade? Når man bruger fløde, kan de jo ikke holde sig så længe vel??
  Mvh Britta.

  1. Det kan du sagtens. Men når du bruger smør, skal de også spises forholdsvis hurtigt, men det bliver de også 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.