Jødekager – Ditte Julie Jensen

Jødekager_1Glædelig 19. december !!

Jødekager_1

Julen nærmer sig og de sidste forberedelser til den store aften er så småt ved at være på plads hos mig 🙂 En klassiker i mit hjem, er jødekager! Vi elsker dem hjemme hos os. Jødekager og vaniljekranse kan spise i uanet mængder 😀

Jødekager
Ca. 35-40 stk.

165 g hvedemel
125 g smør
100 g lyst rørsukker
1 æggeblomme
1 æggehvide til pensling

Drys:
1,5 spsk. lyst rørsukker
0,5 spsk stødt kanel
25 g mandelflager eller fint hakket mandler

Smuldre mel og smør, til det ligner revet ost (ligesom når du laver tærtedej). Tilsæt sukker og æggeblommen, og ælt det sammen. Når dejen er homogen/ensartet stopper du med at ælte. Læg dejen på køl i ca. 1-2 time. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik x antal ens småtager. Jeg brugte en udstikker med bølgekant og ca. 5 cm i diameter. Kom dem op på en bageplade beklædt med bagepapir, og pensle dem med æggehvide og drysses med kanelsukker og mandler.

Bages ved 200 grader i ca. 5 min. de skal være lysebrune i farven. Dine jødekager skal opbevares tørt og i en lukket bøtte.


Jødekager_3
Jødekager Jødekager_2

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej, kan man erstatte hvedemelet med kage hvedemel? Og kan man evt. tilføje en knivspids hjortetakssalt?
    Virkelig lækker blog iøvrigt, og glædelig jul 🙂

    1. Du kan sagtens bruge kage hvedemel – det vil blot gøre dem endnu sprødere. Og du kan også tilføje hjortetakssalt, jeg synes dog ikke at det mangler 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.