Kirsebærtrifli med vanilje og makroner

skaermbillede-2016-12-23-kl-19-33-23En ægte klassiker – en trifli !! Udfordre dine gæster og server noget andet her i juledagene. Istedet for at servere Ris a la mande, så prøv min kirsebærtrifli aka Ris a la mande-trifli. Står du for desserten her i juledage, så glæd dig selv og dine gæster med en ægte julebombe (kirsebærtrifli) fyldt med vanilje, amarena kirsebær, portvin og hjemmelavede makroner.

Makroner
25 g mandler
75 g lyst rørsukker
15 g æggehvider

Blend mandlerne til mandelmel, og rør det sammen med sukker og æggehvider. Fyld massen i en sprøjtepose og afsæt 7-10 små toppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 150 grader (IKKE varmluft) i ca. 25 min. Lad dem køle af.

Vaniljecreme 
1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 2 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af rørsukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde og varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle mens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Hæld cremen op i en skål og for cremen med husholdningsfilm. Sæt cremen i køleskab til den er helt kold (5 grader). Tag dernæst cremen ud fra køleskabet, pisk den lind med en elpisker. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtig sammen med cremen.  Fyld cremen i en sprøjtepose klar til brug.

Kirsebærsovs
2 dl amarena sovs (sirup fra dåsen)
2 citron, saften
1 spsk portvin (kan undlades)
2 spsk kartoffelmel

Hæld amarena sovs, citronsaft og portvin op en gryde og bring det i kog. Tag gryden af varmen, når det koger. Hæld kartoffelmel op i sovsen imens du konstant pisker. Stil gryden tilbage på varmen, men på laveste blus – VIGTIGT må ikke koge op igen. Blot varm den lidt op, så ikke den smager af mel. Fyld kirsebærsovsen i en sprøjtepose klar til brug.

Anret
4 spsk amarena kirsebær
lidt guld dust

Knus alle makronerne (gem 4-5 stykker til pynt). Fyld først lidt vaniljecreme, lidt knuste makroner, lidt kirsebærsovs og lidt amarena kirsebær og gentag en gang mere. Afslut med kirsebær og de sidste makroner. Drys med guldstøv.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (0)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram