Konfekt – trøffelkugler med honning

tøffelkugler_konfekt_1GLÆDELIG 11. december !!!
tøffelkugler_konfekt
Konfekt og dermed også trøffelkugler der høre sig virkelig til i december… Lige op til juleaften, går jeg altid i gang med at lave en hel røvfuld konfekt!! Jeg glæder mig sådan til jeg kan lave det sammen med min datter, men hun er ikke helt gammel nok (endnu) – måske til næste år 🙂 Så er hun nemlig blevet 3 år.

Her er en grund opskrift på trøffelkugler. Du kan tilsætte ALLE former for krydderier, hakket nødder, frysetørrede frygt mv. – bare giv den gas 😉 Jeg har gjort det meget nemt for mig selv i år ved at købe disse Callebaut chokolade skaller, som er støbt på forhånd, så de bliver flotte runde.. De kan købes hos Kageoplevelser.dk.

Konfekt – trøffelkugler med honning og mørk chokolade:
Ca. 25 stk.
25 Callebaut chokolade skaller
100 g mørk chokolade, 60 %
1 dl fløde
1 spsk. honning
Pynt: Blonze dust fra Mill & Mortar

Varm fløden og honningen op i en gryde til kogepunktet, og hak chokoladen fint og kom det i en skål. Hæld den varme fløde med honning over chokoladen, og rør det forsigtig glat og ensartet. Lad den svale ved stuetemperatur i ca. 1 time. Den skal være fyldende, men mere tyk i det. Hæld trøffelmassen op i en sprøjtepose og sprøjt trøffelmassen ned i chokoladeskallerne. Kom dem på køl en times tid, og pynt dem som du ønsker.

tøffelkugler_konfekt_4 tøffelkugler_konfekt_2 tøffelkugler_konfekt_1

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (5)
    1. De er sådan… Der er er lille hul til fyldet i bunden.. Så det giver helt sig selv, når man sidder med dem ??

  1. De er bare så superfine. Hvordan undgår du, det løber ud igen, når du vender dem? Bliver trøffelmassen fast efter turen på køl?

    1. Ja, den bliver nemlig fast, når den sætter sig, men ikke så fast, at den ikke er lækker at spise 😉

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.