Nytårsdessert med chokolade, lemoncurd og chokoladekaramel
30. december 2016

Nytårsdessert med chokolade, lemoncurd og chokoladekaramel

6 styks

Ingredienser

Chokoladebund

1 æg, str. M/L
80 g lyst rørsukker
50 g smør
65 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
10 g kakao

Lemoncurd

1,5 blad husblas
3 økologiske citroner, saften heraf (ca. 1,25 dl)
80 g lyst rørsukker
1 æg, str. M/L
30 g smør, koldt
lidt gul pastafarve

Saltet chokoladekaramel

1 dåse chokolade kondenseretmælk
1 tsk havsalt

Chokoladelademousse

1 blad husblas
180 g god mælkechokolade
2 dl piskefløde

Chokoladehat

100 g god mørk chokolade
lidt guldstøv

I øvrigt

chokoladekugler
lidt rød skovsyrer

Fremgangsmåde Udskriv

1
Chokoladebund

Pisk æg og rørsukker til en hvid og luftig æggesnaps. Smelt smørret ved svag varme. Bland hvedemel, bagepulver og kakao, og sigt det ned i æggesnapsen. Vend det forsigtigt sammen mens du tilsætter det smeltede smør. Fyld chokoladendejen op i formene til midten af formen lige er dækket. Bag dem ved 175 grader varmluft i 10 minutter. Lad dem køle hele ned, gerne i køleskabet inden de befries fra formene. Skær bunden skrap så de kan stå pænt (da de hæver lidt under bagningen).

2
Lemoncurd

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kom citronsaft, revet citronskal fra en enkelt citron og halvdelen af sukkeret op i en gryde, og bring det i kog. Pisk resten af sukkeret og ægget sammen til en luftig ægge- snaps. Kom den varme citronlage op i æggemassen, og rør sammen. Kom det tilbage i gryden, og varm det forsigtigt op under konstant piskning ved medium varme, til det tykner. Tilsæt den udblødte og afdryppede husblas sammen med smørret, og rør det ud i massen. Farv eventuelt citroncremen mere gul med lidt gul pastafarve. Stil citroncremen til at svale ved stuetemperatur, og fyld herefter chokoladekagerne halvt op.

3
Saltet chokoladekaramel

Dåsen skal ikke åbnes før efter kogning. Fjern etiketten, og kom hele dåsen ned i en gryde med vand, og kog den kondenserede mælk i 4 timer. Sørg for, at dåsen hele tiden er dækket af vand. Lad chokoladekaramellen køle af i dåsen, og først når den er kold, åbnes den. Rør den op med lidt havsalt og fyld resten af chokoladekagerne op med salt chokoladekaramel.

4
Chokoladelademousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm 1 dl piskefløde op til lige under kogepunktet og hæld den over chokoladen. Rør det forsigtigt sammen. Pisk resten af fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med chokoladecremen. Støb moussen i nogle halvkugleforme, som passer til forme i diameter (3 cm i diameter). Stil dem på frost i 2 timer.

5
Chokoladehat

Temperer chokoladen og smør den ud på et stykke kageplast eller bagepapir. Lad chokoladen sætte sig, og varm ud metal udstikker (4 cm i diameter) op. Udstik 6 chokoladehatte. Pensl dem med lidt guldstøv.

6
I øvrigt

Læg en chokoladehat oven på kagens top og placer herefter en chokolademousse halvkugle. Drys af med lidt guldstøv, små chokoladekugler langs kanten og pynt af med rød skovsyrer.

Nytårsdessert

Så er der ikke længe til nytårs klokkerne ringer, og desserten skal planlægges. Mit bud på en chokolade lækkerhed med et tvist af lemoncurd. Nytårsdessert med chokolade, lemoncurd og chokoladekaramel. Du kan forberede chokolademoussen, lemoncurd,  chokoladekaramel og chokoladehatte allerede idag, og alene lave kagen nytårsaften og samle kagen der. Så du har mere tid nytårsaften.

 

GemGem