Nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs

skaermbillede-2016-12-14-kl-16-28-25

I samarbejde med Finax 

Jeg har kreeret en nytårsdessert i disse forme fra Lékué. Har du ikke formene fra Lékué og ikke ønsker at investerer i dem, kan dejen kommes i muffinsforme. Pres et hul i midten af dejen for at kunne gør plads til fyldet.

Tænker du “hampefrø, hvorfor nu det og hvad smager det af mv.” Hampefrø smager fantastisk også i det søde køkken. Ikke nok med det er fyldt med proteiner, så smager de af nødder. Når man rister dem af, får de en lækker dyb nøddesmag. De smager virkelig godt, så giv dem en chance!

nytårsdessert marengs havtorn

Nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs
6 styks

Cookie bund med hampefrø
1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
100 g blødt smør
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
200-220 g Finax hvedemed
40 g Finax hampefrø

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer. Sigt hvedemel i massen og vend det sammen. Rist hampefrøene af på en varm pande og vend dem i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul. Fyld Lexué formene med dejen – de skal fyldes til den markeret kant på formene. Bag formene med dej i ca. 20 min. ved 175 grader varmluft. Lad bundene køle helt af inden de forsigtig befries fra formene.

Havtornsganache
200 g havtorn (friske eller frosne)
2 spsk citronsaft
140 g god hvid chokolade

Varm havtorn og citronsaft op i en gryde. Sigt massen igennem en si og pres så meget saft ud af havtornene som muligt. Gem saften og kasser resten. Hak chokoladen groft og kom det op i en skål. Hæld 1 dl varm havtornssaft over chokoladen og rør det forsigtigt glat og blankt. Lad det køle en smule. Fyld bundene op med havtornsganagche og stil dem på køl. Gem overskydende ganache til at afslutte kanten med.

Saltet marengs
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
lidt havsalt
lidt orange pastafarve

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Pensl en sprøjtepose med lidt pastafarve og fyld den med marengs.

Placer dine kager på et fad og afslut kanten med overskydende havtornsganache. Brug en ske og hæld gerne lidt ud over kanterne. Afsæt nogle fine marengstoppe og dekorer med rød skovsyrer.

Step by step billeder (stemningsbilleder)

 

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (15)
 1. Hvad har jeg mon gjort forkert hvis min dej er helt tør og klumpet ? Slet ikke flydende eller sammenhængende på nogen måde ?

  1. Dejen skal være fast, ikke flydende, men den vil hænge sammen. Det er en cookie-dej, som skal arbejdes ned i formene eller hvad du nu anvender 🙂

 2. Hej Ditte
  Jeg kan ikke finde formene nogle steder, er du sød at oplyse hvor de kan købes – har kigget på Imerco. Når jeg googler navnet på formene, kommer intet op. Hvad hedder de?

 3. Hej Ditte,

  Bliver bundene hårde/knasende ligesom en småkage eller er bunden blød som i en lagkage, chokoladekage og lign.?

 4. Hej Ditte.

  Har nu kigget på denne lækre opskrift MANGE gange i løbet af de sidste uger, og bestemt mig for at jeg vil lave den til min fødselsdag. Den ser vildt lækker ud 🙂
  Har en flaske lækker havtorn sirup, og mit spørgsmål er så om jeg kan bruge den i stedet for frosne/friske havtorn? Og hvis ja, hvor meget/hvor mange centiliter skal jeg bruge?
  Mvh.
  Jacob 🙂

  1. Du kan ikke udskifte friske havtorn med din sirup, da der er sukker i din sirup, og ganachen derfor vil blive alt for sød. Du kan i stedet lave en almindelig ganache, hvor du tilføjer siruppen 🙂 God fornøjelse!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.