Nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs
27. december 2016

Nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs

6 styks

Ingredienser

Cookie bund med hampefrø

1 god vaniljestang
60 g lyst rørsukker
100 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
2 æggeblommer
200-220 g Finax hvedemel
40 g Finax hampefrø

Havtornsganache

200 g havtorn (friske eller frosne)
2 spsk citronsaft
140 g god hvid chokolade

Saltet marengs

100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
lidt havsalt
lidt orange pastafarve

Fremgangsmåde Udskriv

1
Cookie bund med hampefrø

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æg og æggeblommer. Sigt hvedemel i massen og vend det sammen. Rist hampefrøene af på en varm pande og vend dem i dejen. Kom dejen i en sprøjtepose og klip et passende hul. Fyld Lexué formene med dejen – de skal fyldes til den markeret kant på formene. Bag dem i 20 minutter ved 175 grader varmluft. Lad bundene køle helt af inden de forsigtig befries fra formene.

2
Havtornsganache

Varm havtorn og citronsaft op i en gryde. Sigt massen og pres så meget saft ud af havtornene som muligt. Gem saften og kasser resten. Hak chokoladen groft og kom det op i en skål. Hæld 1 dl varm havtornssaft over chokoladen. Rør det forsigtigt glat og blankt. Lad det køle en smule. Fyld bundene op med havtornsganagche og stil dem på køl. Gem overskydende ganache til at afslutte kanten med.

3
Saltet marengs

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Pensl en sprøjtepose med lidt pastafarve og fyld den med marengs.

Placer dine kager på et fad og afslut kanten med overskydende havtornsganache. Brug en ske og hæld gerne lidt ud over kanterne. Afsæt nogle fine marengstoppe og dekorer med rød skovsyrer.

Step by step billeder (stemningsbilleder)

Nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs med Finax

Jeg har kreeret en nytårsdessert med hampefrø, havtorn og saltet marengs i disse forme fra Lékué. Har du ikke formene fra Lékué og ikke ønsker at investerer i dem, kan dejen kommes i muffinsforme. Pres et hul i midten af dejen for at kunne gør plads til fyldet.

Tænker du “nytårsdessert med hampefrø? hampefrø, hvorfor nu det og hvad smager det af mv.” Hampefrø smager fantastisk også i det søde køkken. Ikke nok med det er fyldt med proteiner, så smager de af nødder. Når man rister dem af, får de en lækker dyb nøddesmag. De smager virkelig godt, så giv dem en chance!

I samarbejde med Finax 

nytårsdessert marengs havtorn

GemGem

GemGem