Parfait is med lime, hvid chokolade og mynte

Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen3En lækker frisk dessert. Parfait is er klart min ynglings is at lave, den er nem og oftes uden krystaller – jeg synes personligt også en flødeis er bedst 🙂

Parfait is med lime, hvid chokolade og mynte samt en lækker kokoscrumble!
6-8 is kugler

Parfait is:
1 vaniljestang
60 g formelis
4 past. æggeblommer
100 g hvid chokolade, smeltet
2,5 økologisk lime, skal
1 lime, saft
2,5 dl fløde

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud og bland det med noget af flormelissen. Pisk vanilje, flormelis og æggeblommer til en luftig og creme æggesnaps. Tager tid (7-10 min). Den smeltet chokolade vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen – gerne over flere omgange, så du bevare luftigheden i æggesnapsen. Riv limeskal i og herefter tilsættes limesaften. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i æggeblandingen. Kom nu parfait isen op i en sprøjtepose, og støb 12-16 halvkugler (silikoneforme, halvkugler 5 cm i Ø). Glat overfladen ud, så de står helt skarpt. Nu stilles de på frost i min. 2,5 time.

Kokoscrumble:
55 g smør
50 g kokosmel
50 g lyst rørsukker
45 g hvedemel
1 g havsalt, knust

Rør det hele sammen, og smuldr det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages ved 160 garder i ca. 15-30 min – afhænger af din ovn. Det skal være gyldent. Lad crumblen køle helt af.

Herudover/samling:
Mynteblade

Drys lidt kokoscrumble ud på en tallerken eller fad. Når parfait isen er klar, tages isen ud af halvkuglerne og to halvkugler sættes sammen. Glat evt. kanten/samlingen med en varm finger. Placer din parfait iskugle ovenpå kokoscrumblen, og pynt af med mynteblade.

Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen1 Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen2

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej Ditte.
    Har tænkt mig at denne parfait skal være en del af desserttallerkenen til nytår. Jeg har bare det lille problem, at jeg ikke har en silikoneform i den størrelse. Kan man fryse isen i én bøtte og så lave kugler med en isske tror du?

  2. Hej Ditte.
    jeg har planer om at lave den dessert i morgen, men kan den godt stå i fryseren i 4 dage eller kan den ikke tåle det?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.