Parfait is med lime, hvid chokolade og mynte
29. december 2016

Parfait is med lime, hvid chokolade og mynte

6-8 iskugler

Ingredienser

Parfait is

1 vaniljestang
60 g formelis
4 past. æggeblommer
100 g god hvid chokolade, smeltet
2,5 økologisk lime, skal
1 lime, saften heraf
2,5 dl piskefløde

Kokoscrumble

55 g smør
50 g kokosmel
50 g lyst rørsukker
45 g hvedemel
1 g havsalt, knust

Herudover/samling:

Mynteblade

Fremgangsmåde Udskriv

1
Parfait is

Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland det med noget af flormelissen. Pisk vanilje, flormelis og æggeblommer til en luftig og creme æggesnaps. Tager tid (7-10 minutter). Den smeltet chokolade vendes forsigtigt sammen med æggesnapsen – gerne over flere omgange, så du bevarer luftigheden i æggesnapsen. Riv limeskal i og tilsæt limesaften. Pisk fløden til flødeskum og vend forsigtigt i æggeblandingen. Kom nu parfait isen op i en sprøjtepose, og støb 12-16 halvkugler (silikoneforme, halvkugler 5 cm i Ø). Glat overfladen ud, så de står helt skarpt. Stil på frost i minimum 2,5 time.

2
Kokoscrumble

Rør det hele sammen. Smuldr det ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag ved 160 grader i 15-30 minutter (afhænger af din ovn). Det skal være gyldent. Lad crumblen køle helt af.

3
I øvrigt / samling:

Drys lidt kokoscrumble ud på en tallerken eller fad. Når parfait isen er klar, tages isen ud af halvkuglerne og to halvkugler sættes sammen. Glat evt. kanten/samlingen med en varm finger. Placer din parfait iskugle ovenpå kokoscrumblen, og pynt af med mynteblade.

Parfait is

En lækker frisk dessert der består af parfait is med lime, hvid chokolade, mynte og ikke mindst lækker knasende kokoscrumble. Parfait is er klart min ynglings is at lave, den er nem og oftes uden krystaller – jeg synes personligt også en flødeis er bedst 🙂

Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen Parfait_is_Ditte_Julie_Jensen1

 

GemGem