Vaniljekranse

vaniljekranse_Ditte_Julie_jensen1En jul uden vaniljekranse er næsten ikke en rigtig jul – i hvert fald ikke i min verden 🙂 Nørj hvor jeg dog elsker den lille småkage! Jeg har simpelthen ikke tiden til de smuttede mandler – alt for meget arbejde. Derfor er disse vaniljekranse lavet på mandler med skal og det hele. OG de smager fantastisk og de kan sprøjtes ud igennem en engangssprøjtepose!! Prøve dem 😉

Vaniljekranse
Ca. 30 stk.

1 god vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
80 g mandler
250 g hvedemel

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. Opbevares tørt.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (9)
  1. Hej Ditte

    Vil rigtig gerne bage nogle vaniljekranse til min far som er diabetiker, tror du jeg kan skifte sukkeret ud med stevia eller anden kunstig sukker? 🙂

    Hilsen Natasja

  2. Elsker simpelthen vaniljekranse og det er bestemt også indbegrebet af jul for mig- ingen jul uden vaniljekranse. Glæder mig til at prøve din opskrift <3

  3. Skønt med en opskrift i sprøjtepose når man ikke ejer en kødhakker. Det skal prøves straks. Kan jeg bruge købt mandelmel i stedet for at lave selv?
    Tak

  4. Lidt sen julebagning her i køkkenet – men mums de er gode, og lækkert at de sådan holder formen 🙂 glæder mig til at høre hvad familien siger til dem i morgen 🙂 TAK for en vidunderlig blog og er simpelthen vild med dine opskrifter <3

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.