Vaniljekranse
8. december 2016

Vaniljekranse

25-30 vaniljekranse

Ingredienser

Vaniljekranse

1 god vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g smør, blødt
1 æg, str. M/L
80 g mandler
250 g hvedemel

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljekranse

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft 8-10 minutter. Lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas dem sammen med lidt af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen. Tilsæt ægget. Blend mandlerne til mandelmel med ca. 100 g af hvedemelet. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet. Ælt din vaniljemasse glat og ensartet.

Kom vaniljemassen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle. Sprøjt en masse vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 200 grader varmluft i 10-15 minutter – de skal være gyldne i farven. Opbevares tørt.

Vaniljekranse

En jul uden vaniljekranse er næsten ikke en rigtig jul – i hvert fald ikke i min verden 🙂 Nørj hvor jeg dog elsker den lille småkage! Jeg har simpelthen ikke tiden til de smuttede mandler – alt for meget arbejde. Derfor er disse vaniljekranse lavet på mandler med skal og det hele. OG de smager fantastisk og de kan sprøjtes ud igennem en engangssprøjtepose!! Prøve dem 😉

GemGem