Æble chokolade snurrer

æble_snurrer_13På denne årstid (efterår) er mine ynglings snurrer virkelig disse lækre æble chokolade snurrer, som er fyldt med kardemomme, kanel, hasselnødder, chokolade og æbler. De er virkelig gode, og ville helt bestemt klæde en god kop kaffe eller the.
Æble_chokoalde_snurrer Æble_chokoalde_snurrer
Æble chokolade snurrer
ca. 24 stk.

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg
50 g rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 tsk salt
500-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce:
150 g blødt smør
100 g brun farin

Fyld:
150 g mørk chokolade, 60-70 %
50 g hasselnødder
2 æbler, skrællet og skåret i små tern

  • Smelt smørret i en gryde, og tag af varmen, når det er smeltet.
  • Tilsæt mælken – når smør/mælken-blandingen er lillefinger varmt kommes det op i en røreskål og gæren opløses heri.
  • Tilsæt sukker, æg, kardemomme og kanel og rør det sammen.
  • Mel og salt blandet sammen, og tilsættes lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej.
  • Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

Tip; Jeg stiller altid mine deje til hævning i en lun ovn, så får dejen ikke træk og hæver i ro og fred. Kom gerne både film over skålen og et viskestykke, så gæren rigtig kan arbejde 😉

  • Remonce laves imens – smør og brun farin blandes sammen, og stilles til side indtil brug.
  • Gør fyldet klar. Hak alle ting meget fint, og hav dem klar.
  • Dejen tages ud og rulles ud (40 x 60 cm).
  • Remonce smøres ud på dejen og fyldes drysses ud over. Pres let fyldet fast til dejen med hænderne.
  • Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres igen let de 3 lag sammen med hænderne.
  • Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem, og bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade.

Tip; En god ide at binde “knuden” så enderne ligesom foldes ind under knuden, så ikke de springer op under hævning og bagning.

  • Stil snurrerne til hævning 1-1,5 time et lunt sted.
  • Pensle snurrerne med et sammenpiske æg, og bag dem ved 200 grader i ca. 12 min.

En lille billedevisning af hele processen:
æble_snurrer_1
æble_snurrer_2
æble_snurrer_3
D
ejen efter den er hævet flot op 🙂
æble_snurrer_4
æble_snurrer_5
Dejen er her udrullet 40 x 60 cm sådan ca.
æble_snurrer_6
æble_snurrer_7
Remonce og fyld er presset ned i dejen.
æble_snurrer_7
Dejen er her foldet ind over hinanden, så den ligger i 3 lag (ligesom med wienerbrøds dej)
æble_snurrer_9
æble_snurrer_10
æble_snurrer_11
Her vises, hvordan jeg snor dem og binder “knude” på dem.
æble_snurrer_11
æble_snurrer_12
…. og så er der lækre friskbagte æble chokolade snurrer 🙂

Håber I vil prøve dem derhjemme – de smager simpelthen så dejligt.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (15)
    1. Faktisk havde jeg lavet boller samme morgen, så min ovn var varm/lun. Men ellers hæver jeg altid i alm. ovn ved 30-35 grader 🙂 og tusinde TAK!

  1. Hej Ditte..

    Dejlige kager du laver.. Mine elever følger altid med i den storebagedyst, i år er ingen undtagelse. Og dine kager er et hit. Vi prøver at lave nogle af dine skønne kager, imorgen bliver det disse. Dog har jeg et lille ønske, nu hvor du laver en billede visning, som jeg, som madkundskabslærer, er meget glad for. Hvis det ikke er alt for vanskeligt, så en print venlig version ville være dejligt.. Ser frem til at se hvad du får lavet på onsdag, til mormor temaet.

    VH Josephine og hendes elever

    1. Hej Josephine.
      Hvor er det dejligt at høre! Gør mig simpelthen så glad ? Så tusinde tak for det!
      Jeg kan desværre ikke hjælpe med en printevenlig version lige nu og her ? Vil arbejder på sagen fremadrettet ?

      1. De var et kæmpe hit, både blandt eleverne og lærerne.. Tusind tak for nogle dejlige opskrifter, mange af dem er allerede prøver..

  2. Hvordan er de dagen efter? Uden at være varmet op. ☺️ Stadig gode og lækre eller er de blevet kedelige?

    1. De er absolut bedst på selve dagen de er bagt. Men hermed spises de med velbehag på dag 2. og 3. ??? I en tæt pose eller bøtte med dem?

  3. Hej Ditte.
    Jeg vil høre om de her snurre fortsat er gode dagen efter? Og er de tørre at spise hvis ikke de bliver varmet op? Håber på svar, da jeg lidt har planer om at tage dem med på tur og skal bestå som det søde element i madpakke:-)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.

Instagram