Æble chokolade snurrer
7. januar 2017

Æble chokolade snurrer

24 snurrer

Ingredienser

Snurrer dej

75 g smør
2,5 dl sødmælk
25 g gær
2 æg, str. M/L
50 g rørsukker
2 tsk kardemomme
1 tsk kanel
1 nip salt
500-600 g hvedemel
1 æg til pensling

Remonce

150 g smør, blødt
100 g brun farin

Fyld

150 g god mørk chokolade, 60-70 %
50 g hasselnødder
2 æbler, skrællet og skåret i små tern

Fremgangsmåde Udskriv

1
Æble chokolade snurrer

Smelt smørret i en gryde, og tag af varmen, når det er smeltet. Tilsæt mælken – når smør/mælken-blandingen er lillefinger varmt kommes det op i en røreskål og gæren opløses heri.

Tilsæt sukker, æg, kardemomme og kanel og rør det sammen. Mel og salt blandet sammen. Tilsæt lidt efter lidt, til du har en blank og glat dej. Dejen stilles til hævning et lunt sted 1-1,5 time.

Remonce laves imens – smør og brun farin blandes sammen, og stilles til side indtil brug. Gør fyldet klar. Hak alle ting meget fint, og hav dem klar. Dejen tages ud og rulles ud (40 x 60 cm). Remonce smøres ud på dejen og fyldes drysses udover. Pres let fyldet fast til dejen med hænderne. Fold hver side ind over midten, så dejen ligger i 3 lag. Pres igen let de 3 lag sammen med hænderne. Skær dejen ud i ca. 2 cm brede strimler og tvist dem, og bind en lille “knude” og placer dem på en bageplade. En god ide at binde “knuden” så enderne ligesom foldes ind under knuden, så ikke de springer op under hævning og bagning.

Stil snurrerne til hævning 1-1,5 time et lunt sted. Pensle snurrerne med et sammenpisket æg. Bag dem ved 200 grader i 12 minutter.

Tips

Jeg stiller altid mine deje til hævning i en lun ovn, så får dejen ikke træk og hæver i ro og fred. Kom gerne både film over skålen og et viskestykke, så gæren rigtig kan arbejde.

Æble chokolade snurrer

Her vises, hvordan jeg snor dem og binder “knude” på dem… og så er der lækre friskbagte æble chokolade snurrer 🙂

Håber I vil prøve dem derhjemme – de smager simpelthen så dejligt.

På denne årstid (efterår) er mine ynglings snurrer virkelig disse lækre æble chokolade snurrer, som er fyldt med kardemomme, kanel, hasselnødder, chokolade og æbler. De er virkelig gode, og ville helt bestemt klæde en god kop kaffe eller te.

En lille billedevisning af snurrer processen:

Remonce og fyld er presset ned i dejen.
æble_snurrer_7
Dejen er her foldet ind over hinanden, så den ligger i 3 lag (ligesom med wienerbrøds dej)
æble_snurrer_9
æble_snurrer_10æble_snurrer_11

GemGem