Banankage med chokolade

Banankage ditte julie jensenBanankage opskrift

Banankage er en ægte klassiker! Personligt er banankage en af mine YNGLINGS kager. Jeg bager faktisk banankage flere gange på en måned (ved det lyder vildt!). Men med en lille i huset har jeg tit brune bananer – OG de skal da ikke leve forgæves.

Banankagen her smager fuldstændig fantastisk! Meget svampet og snasket, sådan som jeg synes en banankage skal være. Husk en banankage faktisk oftes er bedre på 2. og 3. dagen, så den kan sagtens laves lidt i forvejen.

Banankage ditte julie jensen

Banankage med chokolade

Lækre nem og svampet banakage med chokolade til 10-12 personer.

Banankage:
4 modne bananer
230 g lyst rørsukker
4 æg
1 vaniljestang
150 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
150 g smør, smeltet
100 g god mørk chokolade (eller mælkechokolade, hvis det er dig)
50 g hasselnødder (eller dine ynglings nødder)

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Til sidst hakkes chokoladen og nødder, og vendes i dejen. Hæld dejen op i en springform (22-24 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag banankagen ved 180 grader varmluft i ca. 30-35 min. Lad banankagen køle af.

Chokoladecreme:
200 g god mørk chokolader
2 dl piskefløde
20 g honning

Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Varm fløden og honning op i en gryde til lige under kogepunktet, og hæld det over chokoladen. Rør meget forsigtigt rund i chokoladecremen med en gummi dejskraber til chokoladen og fløden smelter sammen og bliver glat og blank. Lad cremen stå og tykne ved stuetemperatur, og smør den på kagen, når den er smørbar (tager ca. 2-3 timer).

Pynt af med lidt hakkede nødder og spiselige blomster.

Banankage

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (25)
 1. Kan man lave kagen med chokoladecremen på dagen inden? Eller vil det være smartest at vente med cremen til dagen man skal bruge den :)?

 2. Flot banankage!
  Mht. stedmoderblomsterne – Er det en almindelig potteplante du har købt (i givet fald hvor henne?) og plukket dem? – Og hvornår kan de blive lagt på før kagen serveres uden de bliver ødelagt? – har lidt dårlige erfaringer med jordbær og chokolade der opløser, så vil lige være på forkant.

  1. Jeg købte stedmorblomster sidste år, også kommer de igen år efter år. Har dem i haven og i krukker. Ja, plukker dem lidt før servering. Du kan godt plukke dem lidt timer før – uden de bliver kedelige ?

 3. Hej Ditte!

  Jeg har fulgt med på sidelinjen nu så længe, og ville bare takke for alle de gode opskrifter.

  Især din banankage. Jeg har seriøst lavet den tre dage i træk nu! Jeg har nemlig også en lille halv banan-spiser herhjemme, og så er denne opskrift lifesaver for både os og bananerne 🙂
  Jeg tilføjer dog et sjat citron og knivspidt salt i bananerne før de vendes i dejen for at gøre den mere frisk. Prøv det evt næste gang, så fantastisk. 🙂

  Endnu engang, tak!

  1. Tusinde tak – gør mig SÅ glad ??? Fantastisk???? Det skal da prøves – selvom jeg elsker den smag kagen bare har?

 4. Fantastisk lækker banankage! Blev af min familie og mødregruppen beskrevet som den bedste de har smagt, og jeg er helt enig! 🙂 mums.

 5. Hej Ditte
  Tusind tak for opskriften 🙂 Hvilken slags chokolade har du brugt/anbefaler du til opskriften? Hvad er “god mørk chokolade”?

 6. Hvis man laver den forinden. Skal den stå i køleskabet eller på køkkenbordet? Hvad er bedst? 🙂

 7. Super lækker kage – tak for opskriften! Jeg udelod nødderne pga. nøddeallergi blandt “spiserne”. Jeg oplevede at chokoladestykkerne sank meget langt ned i dejen, så de lå i bunden af den bagte kage. Har du nogen bud på at undgå dette – bare for at få en pænere kage (for smagen er der intet i vejen med :-)? Jeg tænker fx mindre stykker chokolade (selvom mine nu ikke var kæmpestore) eller starte med at bage kagen uden chokoladestykkerne for at drysse dem over dejen når den har sat sig lidt efter noget tid i ovnen. Nogen erfaringer?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.