Tærte med saltkaramel og skovbærganache

tærte_DItte_julie_jensen3Smagen af saltkaramel med chokolade, ristet hasselnødder og en syrlig skovbærganache fik mig til at udråbe WOW!!!!! En simpel kombi, men fuldstændig fortryllende i smagen. Tyng på den vildt lækre måde. Denne tærte skal jeg lege meget mere med – her er virkelig en lækkerbisken, som du virkelig må prøve. MUMS siger jeg bare.

tærte_DItte_julie_jensen1

Tærte med saltkaramel og skovbærganache
Til 6-8 personer

Kakaomørdej
250 g hvedemel
70 g flormelis
2 spsk stødt kakao
125 g smør (blødt)
1 æg, str. M/L

Sigt mel, flormelis og kakao i en stor skål, og smuldre smørret heri mellem hænderne til det ligner revet ost. Ælt ægget ned i dejen. Stop med at ælte, når dejen er glat og hænger sammen. Læg dejen i en pose og på køl i 30 min. Herefter rulles dejen ud – ca. 2-3 mm i tykkelsen og kom den op i en aflangform (38 x 11 cm). For formen med bagepapir og herefter bønner, og blindbag tærten i 7-10 min. ved 190 grader varmluft.  Fjern bagepapir og bønner og bag tærten færdig i 5-10 min. Lad tærten køl af inden fyldet kommes i.

Saltkaramel med chokolade og hasselnødder
50 g hasselnødder
1 dåse færdigtkogt chokolade kondenseret mælk
1/2 tsk havsalt

Rist hasselnødderne af i oven ved 190 grader varmluft i 10 min. Nulr hasselnødderne fri for skaller og hak dem fint i en mini hakker. Rør ingredienserne sammen og kom saltkaramellen op i den bagte tærteform.

Skovbærganache
300 g skovbærblandning
1/2 dl piskefløde
150 g god mørk chokolade, 70 %

TIP; tag din skovbærblandingen ud fra frost og lad bærrene tø op langsomt ved at komme bærrene op i en gryde i 1-3 timer. Varm skovbærblandingen op og sigt bærrene igennem en fin sigte og pres al saften ud af bærrene. Du skal have 1,5 dl saft – suppler op med fløde indtil du har 1,5 dl saft. Varm saften op igen. Hak chokoladen fint og kom det op i en skål. Hæld den varme saft hen over chokoladen og rør det forsigtig sammen med en dejskraber. Hæld skovbærganachen op i tærten.

Iøvrigt
10-15 friske hindbær
10-15 friske blåbær
bronzekugler med saltkaramel
lidt bronze støv
rød skovsyrer

Dekorer tærten med hindbær, blåbær, kugler, bronzestøv og røde skovsyrer.

tærte_DItte_julie_jensen

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (21)
 1. Ser fantastisk lækker ud
  Den kondenserede mælk med chokolade skal den koges i dåsen, eller bare bruges som den er ?
  Mvh Christina

 2. Hej Ditte Julie
  Hvor ser og lyder tærten super lækker. Jeg vil goså gerne vide hvor du finder en dåse kondenceret mælk med chokolade?

  Hej og tak for skønne opskrifter:-)

  1. Tak og selv tak 🙂
   Min Netto har haft dem længe i spotten. Ellers har større supermarkeder dem.

 3. Hej Ditte. Den ser så fantastisk ud at jeg bliver nød til at prøve den. Har dog lige nogle spørgsmål.. skal den kondenserede mælk koges først ? og kan jeg erstatte hasselnødderne med mandler? Vi har nogle der er allergisk overfor hasselnødder i familien.

  Hilsen
  Malene

  1. Tusind tak 🙂 Du kan sagtens købe det færdigt kogt, men ellers skal det blot koge i 3-4 timer. Du kan sagtens bytte nødderne ud 🙂

 4. Tak for en fantastisk opskrift – det er en virkelig lækker kage, som var et stort hit serveret sammen med vaniljeis og de overskydende friske bær fra pyntningen ??

  1. Hvor dejligt at høre 🙂 Synes også selv det er en skøn tærte – så dejligt med din feedback ! TAK

 5. Vil prøve den lækre kage, men kan den helt færdige version fryses tror du?
  (Eller fryses undervejs måske? Har ikke tid til at lave det hele på dagen eller dagen i forvejen:..:-))

  1. Nej desværre. Men du kan lave din mørdej i forvejen og have liggende på køl, og lave saltkaramellen i forvejen, så du blot skal samle og bage kagen på dagen. 🙂

 6. Hej Ditte
  Jeg skal prøve at lave denne kage til en fødselsdag, hvor alle skal medbringe en kage. Jeg bager ikke så tit, kun brød 🙈 laver du selv de pyntekugler eller kan man købe dem??

 7. Hej Ditte
  Kan man selv tilføje chokolade til den kondenserede mælk. Altså smelte noget chokolade hvis man opvarmede den kondenserede mælk?

  1. Der må jeg blive dig svar skyldig – det har jeg aldrig selv forsøgt. Men prøv dig frem 🙂 Hvis det er en opskrift, hvor der kun skal kondenseret mælk i, og du tilføjer smeltet chokolade, skal du dog være opmærksom på, at du øger mængden af vædde. Samtidig vil chokoladen størkne massen, når den bliver kold, og det kan gøre massen hård. God fornøjelse.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.