Chokolademousse med passionsfrugt glaze

Skærmbillede 2017-02-09 kl. 22.27.54Endnu en lille glaze video er lavet i rækken af min GLAZE SERIE. Du kan finde alle de øvrige videoer på min youtube kanal. Denne gang står den på passionsfrugt glaze/gelé. Det kunne også have været ananas, hindbær eller æble, som var anvendt. Du skal blot have 2 dl saft af en eller anden art til opskriften.

Chokolademousse med passionsfrugt glaze
Til 4 personer

Chokolademousse
1,5 blad husblas
1 past. æggeblommer
20 g lyst rørsukker
50 g god mørk chokolade
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Pisk æggeblommer og rørsukker grundigt sammen til en helt hvid og luftig æggesnaps. Hak chokoladen groft og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme under konstant omrøring. Chokoladen må ikke blive for varm. Vend forsigtigt chokoladen i æggesnapsen. Pisk fløden til let skum. Vrid husblassen for vand og smelt den i en tykbundet gryde ved meget lav varme. Når den er helt flydende tilsættes 2 spsk flødeskum som røres ud i husblassen. Tilsæt husblassen i en tynd stråle til chokoladeblandingen og vend det sammen. Vend til slut flødeskum i massen ad to omgange til en luftig og jævn mousse. Fordel moussen i halvkugle silikoneforme (7 cm i diameter). Glat overfladen. Sæt dem frost i mindst 3 timer.

Mørdejsbund
75 g hvedemel
30 g flormelis
40 g blødt smør
1 past. æggeblomme

Sigt mel og flormelis i en skål og smulr smørret heri. Det skal ligne brødkrummer. Saml dejen med æggeblommen. Stop med at ælte, når dejen er samlet. Læg dejen i en pose og læg den på køl i mindst 30 min. Udrul herefter dejen på et let drysset melbord i 3 mm tykkelse og udstik 4 bunde (7-8 cm i diameter). Bag dem i ovnen ved 190 grader varmluft i 8-10 min. Lad dem køle af.

Passionsfrugt glaze
4 blade husblas
8 hele passionsfrugter
1-2 citroner – saften
30 g lyst rørsukkker

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Halver passionsfrugterne og skrab kødet ud. Varm passionsfrugtkødet op i en gryde, og sigt herefter massen. Kasser kernerne og hæld saften op i et målebære. Tilsæt citronsaft indtil du har 2 dl saft. Hæld herefter saften tilbage i gryden og tilsæt sukkeret. Varm saften op – lad det småsimre indtil sukkeret er opløst. Tag gryden af varmen og hæld saften op i høj kande. Udblød husblassen heri. Stil det til side og lad det køle ned til 35-37 grader. Frugtfarve eller pastafarve kan tilsættes, hvis det ønskes.

Se videoen, og fremgangsmåden.

 

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Hej dittejulie
  Er lidt i tvivl om der mangler noget til din chokolademousse med passionsglace.
  Når det kun er chokolademousse og passionssaft over?? Hvordan kan det endeed at være hvidt?? Mangler der en yougurthmousse ?man kan desværre ikke se videoen

  1. Nej, det er helt rigtigt. Det er blot passionsfrugt glazen, som får det til at se sådan ud 🙂

 2. Hej Ditte!
  Jeg vil gerne springe ud i glaze og har derfor set dine videoer og kigget på forskellige opskrifter.
  Skal denne glaze ikke blendes?
  Tror du man kan anvende Monin pure med passionsfrugt som er til drinks og desserter? Jeg har brugt den engang til et gele låg til en cheesecake, og der gjorde den gelen lidt mere stiv end en gang jeg anvendte almindelige passionsfrugter. Der er jo nok også noget fortykningsmiddel i. Overvejer at forsøge en glaze med 1,5 dl af pureen, 0,5dl citron og så kun 3 blade husblas.
  På forhånd tak for svar/hjælpen
  Kram Camilla

  1. Nej, den skal ikke blendes. Og det har jeg ikke selv prøvet, så der må jeg blive dig svar skyldig 🙂

  1. Min form er fra Kunst og Køkkentøj, men den er nogle år gammel. Jeg ved derfor ikke, om de stadig har den.

 3. Hej Ditte.
  Når man har hældt glazen ud over, skal det så i køleskabet eller?
  Det skal lige siges at jeg har “lånt” passion glazen til min cheesecake.
  Mvh Stine Jakobsen

  1. Ja, jeg ville stille den i køleskabet idet det er en cheesecake, men det er ikke nødvendigt for at glazen skal sætte sig, da kagen er kold i forvejen 🙂 Det lyder lækkert med cheesecake.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.