Vandbakkelser med nougat, hasselnødder, vaniljecreme og flødeskum – fastelavnsboller
17. februar 2017

Vandbakkelser med nougat, hasselnødder, vaniljecreme og flødeskum – fastelavnsboller

10-12 vandbakkelser

Ingredienser

Vaniljecreme

1 god vaniljestang
2 spsk lyst rørsukker
20 g maizena majsstivelse
2 dl sødmælk
2 æggeblommer
2 dl piskefløde

Nougat-chokoladecreme

100 g hasselnødnougat
50 g god mælkechokolade
1 dl piskefløde

Ristede hasselnødder
Vandbakkelser

150 g smør
2 tsk. lyst rørsukker
3oo ml vand
150 g hvedemel
4 æg, str. M/L

I øvrigt / samling

2,5 dl piskefløde
200 g god mørk chokolade, 70 %
2 spsk hasselnøddeflager

Fremgangsmåde Udskriv

1
Vaniljecreme

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt kornene ud. Gem den tomme vaniljestang. Mas kornene sammen med en smule af rørsukkeret. Rør maizenaen ud i 1 spsk mælk og tilsæt æggeblommer, vaniljesukker og resten af sukkeret til blandingen. Rør det godt sammen til det er jævnt. Kom resten af mælken og den tomme vaniljestang i en lille gryde. Varm det op til lige under kogepunktet. Tilsæt æggeblandingen i en jævn stråle, imens du pisker konstant i gryden. Varm nu cremen op til den slår bobler og tykner godt, alt imens du hele tiden pisker. Tag gryden af varmen, fisk den tomme vaniljestang op. Hæld cremen op i en pose og sæt cremen i køleskab til den er helt kold.

2
Nougat-chokoladecreme

Smelt nougat og chokolade over et vandbad. Varm fløden op til lige under kogepunktet og rør den forsigtig sammen med nougatmassen. Dæk overfladen med husholdningsfilm. Stil den på køl indetil brug.

3
Ristede hasselnødder

Rist hasselnødder af i ovnen ved 18 grader varmluft i 10 minutter. Lad hasselnødder køle af og nulr dem fri fra skaller.

4
Vandbakkelser

Kom smør, rørsukker og vand i en gryde, og kog det op. Kom alt melet i på én gang. Pisk dejen igennem i et par minutter med et piskeris, mens dejen samler sig i gryden over varmen. Lad dejen køle lidt af, og rør æggene i ét ad gangen med en grydeske. Dejen skal røres rigtigt godt sammen efter hvert æg – det er vigtigt for at undgå, at dejen bliver tynd. Fyld dejen i en sprøjtepose med glat tylle. Afsæt 10 ensartede runde kager på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vandbakkelserne ved 200 grader varmluft i 25-30 minutter, til de er jævnt gyldne. Åbn IKKE ovnen, før kagerne er bagt helt færdige – ellers klasker de sammen. Afkøl dem på en bagerist.

5
I øvrigt / samling

Pisk den kolde vaniljecreme lind og luftig. Pisk 2 dl fløde (fra vanilje opskriften) til en let flødeskum. Vend det sammen med vaniljecremen. Flæk vandbakkelserne midt over og kom 1 tsk nougat-chokoladecreme på hver bund, og herefter 1 spsk vaniljecreme. Drys med lidt ristede hasselnødder. Pisk 2,5 dl fløde til en sprøjtefast flødeskum. Hæld den på sprøjtepose med en stjerne tyl. Afsæt en ring af flødeskum på hver vandbakkelse. Smelt den mørke chokolade, og dyb alle vandbakkelseslågene heri og saml vandbakkelserne. Drys med hasselnøddeflager.

Se fremgangsmåden på min youtube kanal.

Vandbakkelses fastelavnsboller

Jeg er vanvittig lækkersulten efter de her vandbakkelses fastelavnsboller med nougat-chokoladecreme, vaniljecreme, ristet hasselnødder og flødeskum, for ja, de er allerede spist, og skal helst KLART laves igen her op til fastelavn. Mums for en syndig fastelavnsbolle!! 🙂

Snyd ikke dig selv for de ristede hasselnødder. De bidrager til lidt crunch og bitterhed, som fastelavnsboller kræver med alt det lækre snask den indeholder.

Er du på udkig efter endnu flere af mine opskrifter? Du finder mine nyeste opskrifter uge for uge inde på Klub Ditte Julie.

Skærmbillede 2017-02-16 kl. 20.04.23

GemGem