Brombærlagkage med rosémousse, glaze og hvid chokolade

Brombær_lagkage_ditte_julieMUMS for en lækker lagkage! Brombærlagkage med rosémousse, glaze med små frysetørrede brombær og et hvidt chokoladebånd. En fryd for øjet, også smager den virkelig godt! En rigtig tøsekage. Brombærlagkage med rosémousse er en sommerlagkage, som passer perfekt til en god tøseaften… Men i min verden er der altid en anledning til kage 😀

TIP: Lav evt. rosémoussen i forvejen – da den skal opbevares på frost. 

Jeg har lavet en video på temperering af hvid chokolade i microbølgeovnen. Du finder flere videoer på min YouTube kanal.

Brombær_lagkage_ditte_julie2

Brombær_lagkage_ditte_julie1

Brombærlagkage med rosémousse, glaze og hvid chokolade
Til 4-6 personer

Blondie – bund
70 g smør
70 g god hvid chokolade
2 æg, str. S/M
35 g lyst rørsukker
30 g hvedemel
En knivspids salt

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en springform (16 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden og bag bunden ved 180 garder varmluft i ca. 10-15 min. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra springformen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

Brombærcreme
2 blade husblas
200 g brombær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M
20 g koldt smør, i små tern

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Kog bærbær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset, og hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 min. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bunden. Glat over aden. Sæt kagen på køl i 1 time, til brombærcremen har sat sig.

Rosémousse
2 blade husblas
1 dl mousserende rosé
0,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1 økologiske lime, saft og skal
30 g past. æggehvider
35 g hvidt sukker
1,5 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Lun rosé, hyldeblomstsaft, limesaft og fintrevet limeskal op. Lad lagen småsimre i 10 min., og tag gryden af varmen. Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme lage, og rør det godt sammen. Lad lagen svale, til den er håndvarm. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret lidt efter lidt under konstant piskning, og pisk videre, til du har en sej marengs. Pisk fløden til let flødeskum. Vend rosélagen sammen med flødeskummet ad to omgange, og vend derefter marengsen i. Gerne over et par omgange, så luften ikke slås ud af den. Hæld moussen op i en halvkulgeform (gerne af silikone – 16 cm i diameter). Stil rosémoussen på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Glaze
3 blade husblas
75 g glukosesirup
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
1,5 tsk frysetørrede brombærstøv
0,5 tsk sølvstøv

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og kom den op i en høj kande sammen med brombærstøv og sølvsølv. Hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til 35 grader (ca.).

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

Chokoladebånd – hvid chokolade
100 g god hvid chokolade

Klip et stykke kageplast så det passer til kagens højde om omkreds. Temperer den hvide chokolade – se video.

Iøvrigt
10 friske brombær og/eller blåbær
sølvstøv
spiselige blomster

Berfri kage fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille kniv, og sæt den på et fad. Sæt rosémoussehalvkulgen med glaze ovenpå kagen, og sæt chokoladebåndet omkring kagen.

Dekorer med friske bær, sølvstøv og blomster.

Brombær_lagkage_ditte_julie3

Brombær_lagkage_ditte_julie4

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (21)
 1. Hej ? Hvor meget hvid pastafarve skal der i glazen? Det står ikke under ingredienserne, men der står i fremgangsmåden, at der skal tilsættes hvid pastafarve. Tak

 2. Hej Ditte
  Jeg kan simpelthen ikke finde den halvkugle/silikoneform i 16 cm Ø nogle steder, kan du fortælle hvor du har købt din?
  KH Christina

 3. Hej Ditte
  Da jeg skal stoppe på mit srbejde, vil jeg lave denne kage til dem. Kan den undvære glaze, da jeg aldrig har arbejdet med det før? ?
  De bedste hilsner Agnete!

  1. Og kan man evt. blot fryse rosémoussen i en alm kagering, og lægge den ovenpå derfra, hvis ikke man ønsker at investere i en halvkugle? Eller evt. lave den med en masse små halvkugler?

 4. Hej Ditte
  Sætter du chokoladebåndet på mens chokoladen stadig er “blød” og lader den sætter sig/ stivne rundt om kagen. Eller hvordan….? ? mvh Eva

 5. Hej Ditte

  Hvis det nu havde været et marcipandbånd i stedet, hvad ville du så sætte blomsterne fast med? Altså, hvad ville du bruge som “lim”/klister? 🙂

  1. Det er intet klister ved det hvide chokoladebånd, så du kan sagtens anvende et marcipanbånd. Glazen gør blomsterne kan sætte sig fast.

 6. Hej Ditte.
  Kan jeg lave denne opskrift som en mere “traditionel” lagkage uden glaze, med 2 bunde og de forskellige slags mousse imellem? Skal rosémoussen så stadig fryses for sig selv, eller er det kun pga. glazen? (kan hele kagen evt. samles og fryses?) jeg har en rest god smørcreme med hvid chokolade I fryseren. Måske kan jeg smøre kagen op med det I stedet for chokoladebåndet? Eller måske har du en anden ide til, hvordan jeg kan få det brugt, på et senere tidspunkt…

  1. Nej, så skal den samles som en almindelig lagkage med mousser i samme form, hvis du vælger din måde. Du kan prøve 😀 Mousser er oftes ikke så glad for smørcreme.

 7. Hvis jeg har frossen mine mousser, er det så bedst at lade kagen tø op i køleskab inden man kommer chokoladebånd rundt om. Jeg tænker i forhold til fugt og holdbarhed? Jeg har ikke tænkt mig at glaze. Håber du kan hjælpe 🙂

 8. Hej Ditte,

  Kan man glaze kagen om fredagen fx, og først servere den om lørdagen? Eller er det bedst hvis den hele samles samme dag som den skal serveres?

  🙂 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.