Brombærlagkage med rosémousse, glaze og hvid chokolade
29. april 2017

Brombærlagkage med rosémousse, glaze og hvid chokolade

4-6 personer

Ingredienser

Blondie – bund

70 g smør
70 g god hvid chokolade
2 æg, str. M/L
35 g lyst rørsukker
30 g hvedemel
1 nip salt

Brombærcreme

2 blade husblas
200 g brombær
70 g lyst rørsukker
1 økologiske citron, saften heraf
1 tsk. majsstivelse (maizena)
1 spsk. vand
2 æggeblommer
2 æg, str. M/L
20 g smør, koldt

Rosémousse

2 blade husblas
1 dl mousserende rosé
0,5 dl ufortyndet hyldeblomstsaft
1 økologiske lime, saft og skal
30 g past. æggehvider
35 g hvidt sukker
1,5 dl piskefløde

Glaze

3 blade husblas
75 g glukosesirup
75 g hvidt sukker
45 g vand
50 g kondenseret mælk
75 g god hvid chokolade
1,5 tsk frysetørrede brombærstøv
0,5 tsk sølvstøv

Chokoladebånd - hvid chokolade

100 g god hvid chokolade

I øvrigt

10 brombær og/eller blåbær, friske
sølvstøv
spiselige blomster

Fremgangsmåde Udskriv

1
Blondie – bund

Smelt smør og hvid chokolade sammen i en tykbundet gryde. Pisk æggene og sukker lyst og luftigt. Vend forsigtigt smørblandingen i æggesnapsen og sigt herefter mel og salt i, og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i en justerbar kagering (16 cm i diameter). Bag bunden ved 180 grader varmluft i 10-15 minutter. Lad bunden køle helt af. Befri bunden fra formen og rengør formen. Kom bunden tilbage i formen, og læg kageplast ned langs kanten.

2
Brombærcreme

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Kog brombær, sukker og citronsaft op, til sukkeret er opløst. Tag det af varmen, og mos det groft med en gaffel. Opløs majsstivelsen i vand, og rør det sammen med æggeblommer og æg. Kom gryden tilbage over blusset. Hæld i en tynd stråle æggeblandingen ned i bærmosen under konstant piskning, mens cremen langsomt varmes op og tykner. Når cremen har kogt igennem i et minuts tid, tages den af varmen og svaler i 5 minutter. Rør små tern af koldt smør i cremen. Tilsæt til slut den udblødte og afdryppede husblas direkte til cremen. Lad cremen svale, til den er håndvarm, og fordel den hen over bunden. Glat overfladen. Sæt kagen på køl i 1 time, til brombærcremen har sat sig.

3
Rosémousse

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Lun rosé, hyldeblomstsaft, limesaft og fintrevet limeskal op. Lad lagen småsimre i 10 minutter, og tag gryden af varmen. Tilsæt den udblødte husblas direkte til den varme lage, og rør det godt sammen. Lad lagen svale, til den er håndvarm. Pisk æggehviderne skummende, tilsæt sukkeret lidt efter lidt under konstant piskning. Pisk videre, til du har en sej marengs. Pisk fløden til let flødeskum. Vend rosélagen sammen med flødeskummet ad to omgange, og vend derefter marengsen i. Gerne over et par omgange, så luften ikke slås ud af den. Hæld moussen op i en halvkulgeform (gerne af silikone – 16 cm i diameter). Stil rosémoussen på frost i mindst 3 timer eller gerne natten over.

4
Glaze

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 minutter. Giv glukosesirup, sukker og vand et lille opkog, indtil sukkeret er opløst. Tilsæt kondenseret mælk, og tag det af varmen. Tilsæt husblas og rør det forsigtigt i massen. Hak chokoladen og kom den op i en høj kande sammen med brombærstøv og sølvstøv. Hæld den varme væske op til chokolade (se videoen for tip og trick og undgå luftbobler). Før en stavblender skråt ned i kanden og blend nu glazen blank. Fjern eventuelle luftbobler og lad den køle ned til ca. 35 grader.

Befri moussen fra formen og placer den på en bagerist – husk at have noget under til at samle overskydende glaze op med. Hæld glazen over den frosne kage. Se VIDEOEN på glaze.

5
Chokoladebånd - hvid chokolade

Klip et stykke kageplast så det passer til kagens højde om omkreds. Temperer den hvide chokolade – se video.

6
i øvrigt

Berfri kage fra form og kageplast ved at skære langs kanten med en lille kniv, og sæt den på et fad. Sæt rosémoussehalvkulgen med glaze ovenpå kagen, og sæt chokoladebåndet omkring kagen.

Dekorer med friske bær, sølvstøv og blomster.

Brombærlagkage

MUMS for en lækker lagkage! Brombærlagkage med rosémousse, glaze med små frysetørrede brombær og et hvidt chokoladebånd. En fryd for øjet, også smager den virkelig godt! En rigtig tøsekage. Brombærlagkage med rosémousse er en sommerlagkage, som passer perfekt til en god tøseaften… Men i min verden er der altid en anledning til kage 😀

TIP: Lav evt. rosémoussen i forvejen – da den skal opbevares på frost. 

Jeg har lavet en video på temperering af hvid chokolade i microbølgeovnen. Du finder flere videoer på min YouTube kanal.

Brombær_lagkage_ditte_julie2

Brombær_lagkage_ditte_julie4

GemGem