Chokoladeboller med fuldkorn

Der er intet som friskbagte boller, og da slet ikke en omgang friskbagte chokoladeboller med fuldkorn! Mums, de er gode! Du kan selv vælge, hvor sund/usund du vil være. Jeg har anvendt hvedemel med fuldkorn, men du kan også bruge alm. hvedemel. Jeg har også brugt en god mørk chokolade, 70%, men du kan også bruge en mindre %, eller mælkechokolade, eller blandet chokoladerne som du har lyst til.

Jeg savnede bare en lille lækker chokoladeboller, som alligevel ikke var den vildeste bombe 🙂 Da min datter hver fredag får lidt ekstra med på madpakken, det kan være en chokoladeboller, en pålægschokolademad eller en pimpet riskiks. Derfor blev mine chokoladeboller med et lidt sundere tvist 😀

FIF: Har du god tid og ønsker en bedre krumme i chokoladebollen, vil jeg anbefale dig at følge opskriften, men har du travlt kan du bruge 30 g gær, og kun lade dem hæve 1 time første gang og efterhæve i 45-60 min.

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 15.17.34

Chokoladeboller med fuldkorn
9 boller

15 g gær
140 ml vand
1 æg, str. M/L
20 g lyst rørsukker
90 g smør, smeltet og afkølet
300 g hvedemel med fuldkorn (jeg brugte Finax)
1 knvsp salt
120 g god mørk chokolade, 70 %
1 æg, til pensling

Opløs gæren i vandet. Rør ægget og sukker i gærblandningen. Rør det afkølet og smeltede smør i og sigt mel i, og ælt dejen godt igennem – i ca. 15 min. Dejen skal slippe skålen, hvis du ælter på røremaskine. Dejen skal blive smidig, glat og du skal kunne trække i dejen uden den knækker. Tilsæt salt og chokolade, og ælt dejen i yderligere 2-5 min. Spænd dejen op og kom den i en skål og dæk overfladen med film og stil dejen til hævning et lunt sted i 2-3 timer. Har du travlt, kan du anvende 30 g gær, og lad dejen hæve i 60 min. 

Når dejen har hævet, sprayer du dine hænder og bordplade med sprayfedt eller lidt neutral olie, og hælder dejen ud på bordet. Del dejen op i 9 boller, og ælt dem runde. Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og lad dem efterhæve i 45-60 min. under et rent viskestykke.

Pensl bollerne med et sammenpisket æg, og bag dem i ovnen på 200 grader varmluft i ca. 12-15 min. Lad dem køle af på en bagerist.

Velbekommen 😀

Skærmbillede 2017-04-11 kl. 15.17.02 Skærmbillede 2017-04-11 kl. 15.17.23

GemGem

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentar (1)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.