Mini citrontærter med pistaciekaramel og saltet marengs

citrontærte_DitteJulieJeg indrømmer blankt, at jeg har en svaghed for citronfromage! Jeg synes en citrontærte en noget af det bedste. Jeg har her prøvet at lave en forårs-påske-citrontærte. Portionsanrettet og nemme at gå til, når det kommer til at nyde dem. Disse mini citrontærter med pistaciekaramel, citronfromage og saltet marengs er en ubeskrivelig lækker mundfuld !!!! Du vil få så meget ros af dine gæster, når du serverer dem – de går rent ind 🙂

Jeg har igen anvendt de lækre tærteringe fra De Buyer, som hjemmekonditor.dk forhandler. Du kan altså købe tærteringene her. Jeg er super glad for mine – får den flotteste kant hver gang! (affiliatelink)

TIP: Du kan vælge at gøre det nemt for dig selv, og undlade citroncurd, og alene fylde dine moussebomber med citronfromage, så har citrontærten ikke så mange elementer. Du kan med fordel lave citronfromagebomberne dagen før og have dem på frost samt du kan lave din mørdej klar og have på køl.

citrontærte_DitteJulie4

Citrontærter_med_pistaciekaramel_DitteJulie2

Mini citrontærter med pistaciekaramel og saltet marengs
Til 6 personer

Citroncurd (kan undlades)
2 spsk citroncurd – færdig købt

Fyld citroncurd i halvkugler af silikone (3 cm i diameter). Stil dem på frost i mindst 1-2 timer.

Mørdej
150 g hvedemel
60 g flormelis
75 g blødt smør
2 æggeblommer

Smuldr hvedemel, flormelis og blødt smør til det minder om brødkrummer. Saml dejen hurtigt med æggeblommerne. Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet. Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, og læg den på køl i mindst 1 time.

Citronfromage
2 blade husblas
0,6 dl citronsaft (ca. 1 stor citron)
1 øko citroner, skal
50 g hvidt sukker
1 past. æggeblomme
170 ml piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Citronsaft, citronskal samt sukker kommes i en gryde og bringes i kog i nogle minutter – køl den herefter ned i nogle minutter. Æggeblommerne tilsættes den let afkølede citron”sirup” og pisk massen til let skum over mellemvarme. Tager lidt tid. (VIGTIGT: det ikke er på højt blus, da vi ikke ønsker at lave røræg, men en skummende citroncreme). Når citroncremen er lækker luftig og skummende tilsættes husblas, og røres ud i massen. Herefter stilles massen på køl i ca. 5 min. Fløden piskes til en let flødeskum og vend den herefter i den afkølede citroncreme. Gerne over flere omgange, så ikke massen skiller og/eller du slår luften ud af flødeskummen. Hæld citronfromagen på sprøjtepose, og støb 6 moussebomber (4-5 cm i diameter). Har du lavet citroncurd, kan du frigøre dem fra formene og placer forsigtig en citroncurd med vævlingen ned ad i citronfromagen. Stil citronfromagerne på frost i mindst 3 timer eller natten over.

Pistaciekaramel
80 g lyst rørsukker
60 g smør
60 ml piskefløde
1 spsk honning
100 g usaltet pistacienødder
50 g mandler

Hæld sukker, smør, fløde og honning i en gryde og bring det i kog. Det det koge ind til en gylden karamel, men ikke for tyk. Tag gryden af varmen og hak pistacienødder og mandler fint, og vend det i karamellen.

Ælt mørdejen kort sammen og udrul herefter delen på et let drysset mel bord i 2-3 mm tykkelse. Skær dejen ud i 6 dele og kom dejen op i tærteformene (6,5 cm i diameter) og fjern overskydende dej. Fyld ligemeget pistaciekaramel i de 6 tærteforme og bag tærterne ved 190 grader varmluft i ca. 12-15 min. Lad tærten køle helt af i formen.

Saltet marengs
150 g past. æggehvider
150 g hvidt sukker
1/2 tsk havsalt

Smelt sukker og æggehvider over et vandbad til sukkeret er opløst. Hæld massen op i en røremaskine og pisk nu massen til en sej marengs – massen skal være helt kold. Tilsæt lidt salt, og pisk den glat og lækker. Hæld marengsen på sprøjtepose med en stor stjerne tylle.

Iøvrigt
lidt pistacienødder
gule spiselige blomster

Frigør tærterne fra formene, og placer dem på et fad eller en tallerken. Befri citronfromagebomberne fra silikoneformene og placer dem i midten af hver tærte. Sprøjt saltet marengs omkring citronfromagen og afslut med en fin top. Brand marengsen med en bunsenbrænder. Drys med pistacienødder og pynt af med spiselige blomster.

Velbekommen !!

Stepbilleder:

Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.15.39 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.15.58 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.17 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.44 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.16.55 Skærmbillede 2017-04-10 kl. 16.17.04

Citrontærter_ditteJulie11

Citrontærter_med_pistaciekaramel_DitteJulie

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (30)
 1. Kan man lave den i en stor tærteform i stedet for mange små? Og hvad skal man evt. gange op med?

 2. Hej Ditte. Jeg er også total vild med citronfromage…. og marengs ? Kan man lave desserten færdig til og med marengs – stille den koldt?!? og brænde den lige inden serveringen?

  1. Det er virkelig også bare lækkerier 🙂
   Du kan lave desserten klar, og have dem på køl, også inden servering laver du marengs og brænder den.
   God bagning.
   Kh Ditte

 3. Hej Ditte

  Hvis jeg laver tærten som en stor, hvad er dit bedste bud på hvad jeg kan gøre med citronfromagen ( undlader
  citroncurden )
  Tænker at disse halvsilicone forme vil se mærkeligt ud, da jeg tænker at vil lave et flettet marengslåg 🙂

  1. Hvis du anvender en tærteform med lidt høje kanter, kan du godt støbe citronfromagen direkte i tærten, når karamellen er afkølet. Men hvis du ønsker fletlåg, passer moussebomberne ikke helt 🙂

 4. Hej Ditte, har du nogen erfaring med at lave disse i silikone forme( har en med 8 huller) eller vil det gå i stykker, når de pilles ud af formen, som jo har fast bund.?

  Venligst og god påske, Ditte. ?

 5. Hej Ditte

  God påske og tak for alle dine dejlige opskrifter og gode humør.

  Hvor længe skal man piske Æggeblommerne og citron”sirup” ?
  Min citroncremeendte med at blive sej i det og ikke luftig og skummende. Så er i tvivl om jeg havde pisket den for længe eller for lidt.
  Håber mit spørgsmål giver mening og på forhånd tak.

  Vh. Nadia

 6. Hej Ditte.
  Kan tærterne bages dagen før og fyldes med karamel og pistacienødder og stadig holde sig friske til dagen efter?
  Skal den bagte mørdej opbevares på køl eller ved stuetemperatur?
  Vh Isabella

  1. Hej Isabella
   Jeg vil anbefale dig at bage tærterne og lave dem færdige samme dag, de skal nydes friske og med frisk marengs på. Mørdejen kan du lave flere dage i forvejen og have op køl. Tærterne skal opbevares på køl/køleligt, når de er bagt.
   Kh Ditte 🙂

 7. Hej Ditte
  Du skriver at marengs massen skal være helt kold, er det inden man pisker den at den skal køles af eller pisker man den kold?
  Tak for en lækker opskrift, glæder mig til at smage dem 🙂

 8. Hej Ditte! De ser afsindigt lækre ud!
  Tænkte at jeg ville lave det som en stor citrontærte til en påskofrokost.
  Hvordan ville målene lyde til Det?
  Tak for lækker inspiration.
  Mvh sarah 😊

 9. Hej Ditte! De ser afsindigt lækre ud!
  Tænkte at jeg ville lave det som en stor citrontærte til en påskofrokost. (Vi bliver 11)
  Hvordan ville målene lyde til Det?
  Tak for lækker inspiration.
  Mvh sarah 😊

 10. Hej Ditte…!
  Jeg har kigget kommentarerne igennem her på siden, men fandt desværre ikke der igennem svar på mit problem.
  Det drejer sig om saltet marengs.
  Jeg fulgte din fremgangsmåde, men mine hvide stivnede …. Hvad har jeg gjort forkert ????
  Mvh Joan

    1. Hej Ditte…!
     Jeg prøver lige igen, eftersomdu måske har overset mit svar …
     Hviderne stivnede i flager i det smelrede sukker …..
     Mvh Joan

     1. Jeg har svaret dig tidligere, har du ikke modtaget det? Jeg har brug for lidt flere detaljer, for at kunne se, hvad der evt. er gået galt, for der er mange processer, det kan være gået galt i.

 11. De ser så gode ud. Overvejer at lave dem til nytår 🙂 Kan man udskifte pistacienødderne med en anden form for nødder og hvis man kan, hvilke? God jul.

   1. Tak for svar. Vil prøve med valnødder 🙂
    Jeg prøvede at lave fromagen i går, men måtte støbe halvkuglerne over flere omgange. Men da første omgang var frosne, var fromagen blevet helt stiv i køleskabet. Jeg lod den stå lidt ude, hvilket hjalp lidt, men fik presset det ned i formene. Vil de have samme konsistens som de første? Og hvordan kan jeg undgå det til en anden gang?

 12. Jeg har købt en lemoncurd, og den vil ikke sætte sig i fryseren. Den er klistret og ikke til at få ud af formen. Ved du om det er muligt at genopvarme den og fylde lidt husblas i ? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.