Moussekage med havre, lime og mynte

Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.29.12

Opskrifter er udviklet til og betalt af Finax

Når vi rammer 1. april, så er det som om det først er blevt forår i min verden.. Nu kan jeg ren faktisk mærke foråret! Forår betyder lime, mynte, citron, med andre ord SYRLIGE smage!!

I min familie spiser vi virkelig meget citronfromage og mousser med lime i foråret og særligt i påsken. Påsken stå på fed mad eller måske bare meget mad, så ingen tunge desserter til mig! Men kage er et MUST, når familien er samlet – ej, det er løgn, det er bare efterhånden et must altid 🙂 Der er nærmest altid kage i mit køleskab 😉

Denne absurdt lækre moussekage med havre, lime og mynte smager så friskt og syrligt – lige mig! Det er en hel fornøjelse at lave sit eget lime-mynte-sukker – den duft der breder sig i køkkenet imens, er himmelsk!

Du finder naturligvis også opskriften hos Finax.

Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.29.27

Moussekage med havre, lime og mynte
Til 12 personer

Havrekage
1 god vaniljestang
90 g lyst rørsukker
75 g blødt smør
2 æg, str. M/L
50 g FINAX havregryn
90 g FINAX hvedemel
1,5 tsk bagepulver
1/2 dl piskefløde

Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud og bland dem med lidt af sukkeret. Pisk vaniljesukker, sukker og smør lyst og luftigt. Tilsæt æggene og pisk æggene godt ind i smørcremen. Vend forsigtigt havregryn i dejen. Sigt mel og bagepulver i dejen, og vend det sammen med fløden. Hæld dejen op i en springform (20 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag havrekagen ved 190 grader varmluft i ca. 20-25 min. Lad havrekagen køle af i formen.

Limemousse med mynte
4 blade husblas
4 økologiske lime
100 g lyst rørsukker
20-25 blade mynte
0,5 dl hyldeblomstsaft
1 dl creme fraiche, 18 %
4 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 10 min. Riv skallen fint fra limefrugterne, og kom limeskal, sukker og mynteblade op i en morter og mort det godt. Pres saften ud af limefrugterne og kom saften op i en gryde sammen med lime-myntesukkeret og hyldeblomstsaft. Lad det småsimre i 5 min. – til sukkeret er opløst. Sigt sukkerlagen igennem en fintmasket sigte og et klæde. Rør den udblødte husblassen ud i sukkerlagen. Lad den svale kort og rør creme fraiche i lagen. Pisk fløden til en let flødeskum og vend den forsigtigt sammen med sukkerlagen. Fordel lidt af moussen i nogle halvkugleforme af silikone (3 cm og 5 cm i diameter). Stil moussebomberne på frost i mindst 2-3 timer eller gerne natten over.

Befri havrekagen fra formen og placer den på et kagefad. Placer en kagering (21-22 cm i diameter) omkring kagen og læg kageplast ned langs siden (der skal være knap 1 cm hele vejen rund mellem kagen og kagering. Hæld limemousse ned langs kanten og henover kagen. Giv kagen nogle lette bank og glat overfladen. Stil kagen på køl i mindst 3 timer eller gerne natten over.

Iøvrigt
100 g god hvid chokolade
lidt sølvstøv
mynteblade

Blend chokoladen i en mini hakker og tilsæt sølvstøv. Befri kagen fra formen og kageplast. Befri moussebomberne fra formene og placer dem ovenpå på kagen. Blend chokoladen og vend det sammen med lidt sølvstøv. Dekorer med chokoladekrymmel og mynteblade.

Formene kan købes her, hvis du ikke ved hvor du skal lede efter silikoneformene 🙂

STEP billeder:
Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.08 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.32 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.45 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.27.56 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.04 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.15 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.28.34 Skærmbillede 2017-03-30 kl. 20.29.27

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (18)
      1. Åh, det gik vidst lidt hurtigt! ? DITTE selvfølgelig! Men tak for svar, jeg giver det et forsøg ?

  1. Hej.
    Tak for nogle dejlige opskrifter. Jeg vil gerne bage denne, men er det muligt at fryse kagen?

    Mvh Anna

      1. Tusind tak for hurtigt svar<3 den var lillefingervarmt.
        Nå men jeg kaster mig over en omgang mere 🙂 tak for nogle fantastiske opskrifter

    1. Det kan du godt. Det kræver bare, at du sætter kagen på frost istedet for på køl til sidst, når den skal sætte sig 🙂

  2. Hej Ditte, har lige lavet din kage til hele min familie der kommer i morgen, og den står i køleskabet og venter på pynt i morgen 🙂
    Mit spørgsmål er så nu, hvor lang tid før vi skal spise den skal jeg tage den ud og pynte?
    Tak for lækker inspiration.
    Mvh. og god weekend
    Jacob

  3. Hej Ditte!

    Så smuk kage og lyder meget lækker,
    Jeg ville dig lige høre – er moussen skærefast, og ville den kunne holde sig selv i større format (stor rektangulær kage)? Eller ville du komme en smule mere husblas i, så der var 1 blad pr 100g væske?

    God pinse

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.