Bananmuffins med karamelliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder

chokoladesmørcreme1Fredag betyder weekenden også betyder det også ny video fra mig af (så mange fredage som muligt i hver fald). Jeg har prøvet at lave en lidt anden video en dem jeg plejer, hvad synes I. Bananmuffins med karamelliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder – bare kombinationen får mit mundvand til at løbe, men så bare vent til du smager dem.. Hold nu kæft (ja, undskyld) de er ÅNDSVAGT gode!!! Jeg er helt oppe og køre over dem…..!!! I må ikke snyde jer selv – bag dem med det samme.

Du kan se videoen på min YouTube kanal.

chokolade smørcreme

Bananmuffins med karameliseret chokoladesmørcreme og ristet hasselnødder
12 styks.

Bananmuffins
115 g lyst rørsukker
1 tsk vaniljesukker
2 æg, str. M/L
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
75 g smør, smeltet
2 modne bananer

Pisk sukker, vaniljesukker og æg til en luftig og hvid æggesnaps. Mel og bagepulver sigtes i og foldes forsigtigt i æggesnapsen. Smelt smørret i en gryde og lad det brune lidt af. Vend det i dejen og mos bananerne med en gaffel eller blend dem, og vend dem i dejen. Hæld dejen på sprøjtepose, og fyld 2/3 dele af muffinsformene op med dej. Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-12 min. Lad dem køle af.

Karamelliseret chokoladesmørcreme
70 g lyst rørsukker
1 spsk lys sirup
1 spsk vand
120 ml piskefløde
150 g mørk chokolade, 70 %
150 g blødt smør

Sukker, sirup og vand bringes i kog og lad det koge ind til en gylden karamel/sirup – tag gryden af varmen. Varm fløden op i en anden gryde til lige under kogepunktet. Hæld forsigtig den varme fløde op i karamellen, det vil muligvis boble lidt op, men det skal det. Bare rør godt hele tiden. Hak den mørke chokolade fint og hæld op i karamelblandingen, og rør det sammen til en ensartet chokoladecreme. Pisk chokoladecremen på en røresmaskine i ca. 5-10 min – eller til bunden af skålen ikke længere er varm. Tilsæt smørret lidt efter lidt, og pisk chokoladecremen luftig, glat og blank. Stil den på køl i 20-30 min. og pisk den kort igennem. Hæld chokoladesmørcremen på sprøjtepose med en rund glat tylle og Afsæt 12 lige store chokoladetoppen på bananmuffins’ne.

Iøvrigt
100 g ristet hasselnødder
spiselige blomster

(Hvis ikke du kan få færdig ristet hasselnødder, kan du selv riste dem af i ovnen ved 180 grader i 10 min. og nulr skallerne af bagefter.)

Hak hasselnødderne i en minihakker til hasselnødde “mel”, og tril forsigtigt dine muffins i hasselnøddemelet (kun chokoladetoppen).

Stil dem på køl indtil brug (eller natten over), og pynt af med fine gule blomster.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (17)
 1. Hej Ditte
  Kan jeg mon tilberede chokoladesmørcremen dagen før, den skal bruges og opbevare den i køleskabet? Tak for dejlige opskrifter:)

  1. Hvis den laves dagen i forvejen, skal du være forberedt på den bliver helt hård, og skal stå ude i noget tid, før den kan sprøjtes på kagerne. Det er lige før det er hurtigere at forberede dem på dagen :).
   Selv tak!
   Kh Ditte

   1. Okay tak, det må jeg lige tænke over. Skal nemlig have dem med ud af døren kl 9 om morgenen:)
    Kh Dorte

 2. Hej Ditte
  Bliver lidt forvirret i opskriften har du skrevet lys sirup og i videoen står der mørk sirup ?

 3. Hej Ditte
  Jeg bor i Tyrkiet, og kan desværre ikke opstøve helt almindelige lys og mørk sirup som vi kender det fra Dansukker der hjemme. Kan jeg i stedet bruge hvid chokolade sirup, eller kan jeg erstatte siruppen med noget andet? 🙂

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.