Jordbærtærte med vaniljecreme

Jordbærtærte_Ditte_Julie_Jensen3Jordbærtærte_Ditte_Julie_Jensen2
En vaskeægte sommerklassiker – JORDBÆRTÆRTE med vaniljecreme og masse af jordbær. Må bare indrømme det er min helt store svaghed her om sommeren, og jeg synes faktisk det er en absurdt let tærte at lave til trods for lidt mange elementer af en tærte af være.

Jeg bruger den samme opskrift, om jeg bruger en firkantet, rund eller aflang tærteform.

Jordbærtærte med vaniljecreme
Til ca. 8-10 personer (afhænger af form)

Opskriften : Klassisk jordbærtærte

Jeg har her flækket jordbærene på den bedre led, og skåret de halve jordbær ud i ultra tynde skriver. Herefter trækkes de nænsomt fra hinanden, men stadig så de hænger sammen (lidt som en vifte). Herefter rulles jordbær “viften” til en jordbærrose. Du kan vælge at gøre dem større ved at tilslutte flere.

Pynt
1 spsk pistacienødder, fint hakket
Friske hyldeblomster eller andre spiselige blomster

Husk det kun er fantasien som sætter grænser – håber jeg har kunne inspirere 🙂

Jordbærtærte_Ditte_Julie_Jensen1 Jordbærtærte

 

GemGem

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (18)
 1. En kort video der viser hvordan du laver de fine jordbærblomster ville være såå flot! Mit hoved har ikke fantasi nok til at forstille mig hvordan det gøres ?

   1. Hej ?
    Vil høre om video af disse fine jordbær er blevet til og kan findes nogen steder.? ? På forhånd tak ?

    1. Ikke endnu 🙁 Har simpelthen ikke fået den lavet endnu – venter med flere videoer til min søn er startet i vuggestue og tiden/roen er til det.

  1. Bunden vil blive blød. Hvis du ikke kan nå det på dagen, skal tærten ikke på køl, men stå ved stuetemperatur i en beholder. ?

 2. Hejza Ditte
  Vildt flot kage.. Ville gerne kunne gøre dig kunsten efter, men jeg forstår ikke din forklaring. Hvilken led skærer du jordbærrene ud i.?? Midtpå el. sådan igennem stilken. Håber du forstår mit spørgsmål.?
  -Mia

  1. Hej Mia. Jeg skære “gennem” stilken, også ligger jeg dem ned, og skær tynde skriver på den brede led? Hjalp det en smule.!? ?

 3. Helt forståeligt? Venter med glæde på den ? For kan ikke lige greje den ? Har lige lavet dine små citrontærter, så fine ?Tak for fantastisk inspiration ????

 4. Hej Ditte!
  Kan bunden og marcipan-massen fryses ned og så bruges når man lige har nogle jordbær?

  Tak for dine skønne opskrifter – de bliver brugt flittigt!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.