Nem og super sprød pizzadej

pizzadej_ditte_julie3Da min instagram er blevet langt ned af henvendelser på min pizzadej med tekster som “Deler du din opskrift på pizzadej”, “please OPSKRIFT”, “hvor finder vi opskriften” besluttede jeg, at min (kage)blog ikke tager skade af en god pizzaopskrift!

Den er virkelig god!!! Jeg smagte pizzadejen hjemme ved min skønne veninde, som havde lavet den ud fra Claus Meyers opskrift.. Den måtte jeg pille lidt ved og kigge lidt nærmere på 🙂

Jeg har arbejdet lidt med den, idet Marck elsker pizza og elsker de tynde sprøde pizzaer fra Italien, så det var målet 🙂 Marck ELSKER mine sprøde hjemmelavet pizzaer fra DK ;),  og siger det er som en bid af Italien – weehuuu ros til kokken (Ditte) 🙂

pizzadej_ditte_julie

PIZZADEJ:
6 sprøde pizzaer

10 g gær (laves de aften før kun 5 g)
2,5 dl koldt vand
250 g hvedemel
50-100 g tipo 00 mel
0,5 dl olivenolie
1 tsk havsalt

Opløs gæret i vandet, og tilsæt hvedemel og 50 g tipo 00 mel. Ælt det kort sammen og tilsæt olivenolie. Ælt dejen igennem på en røremaskine i mindst 10 min. tilsæt salt og ælt dejen videre i 5 min. Del dejen i 6 små boller og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Dæk de 6 pizzaboller med husholdningsfilm, og lad dem hvile på køkkenbordet i mindst 6-8 timer – gerne hele dagen (ja, de har godt af at ligge længe og arbejde). Hvis du vil gøre det rigtig nemt, så lav dejen aften i forvejen. Anvendes kun 5 g gær og pizzabollerne ligges på køl natten over.

Udrul hver pizzabolle i rigeligt hvedemel helt papirstyndt (ælt ikke bollen inden du udruller den – idet du derimod ødelægger dens smidighed).

Fyld – kartofel
2 store kartofler (i tynde skriver)
lidt olivenolien
et nip havsalt
lidt timian
friske roccula
frisk høvlet parmasan

Fyld – chorizo
150 g chorizo pølse
6 spsk tomatsovs
lidt revet ost
frisk roccula
friske tomater
frisk høvlet parmasan

Lav 3 pizzaer med kartoffel og 3 pizzaer med chorizo pølse. (eller som du ønsker de skal være). Bag pizzaerne ved 200 grader varmluft i 10-12 min. De skal være helt sprøde.

MUMS de er gode!!

pizzadej_ditte_julie2

pizzadej_ditte_julie1

 

 

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (2)

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.