Rabarbersaft – hjemmelavet, nem og hurtig rabarbersaft

Rabarbersaft_rabarberRabarbersaft betyder forår/sommer. Rabarberne smager allerbedst lige nu, hvor de har fået godt med sol og varme. Har tryllet denne lækre rabarbersaft frem, som er lyn hurtig at lave – også smager den utrolig godt! Sommeren er så godt som på vej, og mine rabarber står så flot i haven!

Rabarbersaft smager himmelsk som den er, men den kan også fortyndes op med lidt vand, danskvand eller laves til lemonade. En varm sommerdag og et koldt glas mousserende vin og en smule rabarbersaft i – MUMS det er virkelig lækkert! Med andre ord, rabarbersaft kan bruges til brugelig mange ting.

Opbevar din rabarbersaft på flaske på køl – kan holde sig en lille uges tid på køl.

Rabarbersaft_hjemmelavet

Rabarbersaft

RABARBERSAFT
1 liter saft

500 g rabarber
1 god vaniljestang
175 g lyst rørsukker
1 citron, saften
1 liter vand

Rens dine rabarber og skær dem ud i små tern. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud, og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Kom den tomme vaniljestang, rabarber, vaniljesukker, sukker og saften fra citron op i en gryde. Tilsæt vand og bring det i kog. Når det koger skrues der lidt ned for varmen og lad det simre i 10-15 min.

Sigt saften igennem en sigte. Hæld rabarbersaften på flaske.

(Du kan godt gemme rabarberkompotten, som du har sigtet fra saften. Den smager dejligt på lidt morgenmad, skyr, chiagrød eller andet.)

Rabarbersaft_hurtig

Rabarbersaft_ditte_julie_jensen

Denne rabarbersaft smager faktisk også dejlig varm, sådan helt teagtigt på en luksus måde. Jeg har også brugt min rabarbersaft som et gelélåg på en rabarbercheesecake – opskrift på denne kage lover jeg I får inden alt for længe. Skal lige skrive den til jer – den smager også fortryllende!! Må indrømme jeg har en kærlighed til rabarber, og særligt efter jeg selv kan plukke dem i haven. Det gør virkelig noget, når man ved de er hjemmedyrket, økologiske og er blevet plejet med kærlighed.

I kan finde alle mine opskrifter med rabarber lige her.

GemGem

VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Hej 🙂 Kan man fryse saften ned?
    Jeg har også lige lavet din hyldeblomst saft, og så meget kan vi vist ikke nå at drikke 😉

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.