Rød grød med marengs // Jordbær-rabarbergrød
23. juni 2017

Rød grød med marengs // Jordbær-rabarbergrød

4 personer

Ingredienser

Rød grød

500 g jordbær, friske eller frosne
500 g rabarber
1 vaniljestang
170 g lyst rørsukker
15 g hyldeblomster
2 økologisk citron, skallen og saften heraf

Marengs

50 g æggehvider
50 g hvidt sukker
50 g flormelis

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rød grød

Rens og bæl jordbær og rabarber og skær dem ud i mindre stykker. Pil hyldeblomsterne af grenen/skærmen. Kom hyldeblomster og sukker op i en morter, og mort din egen hyldeblomstsukker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom jordbær, rabarber, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, hyldeblomstsukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 minutter under låg. Rabarberne skal være kogt møre. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen.

2
Marengs

Pisk æggehviderne skummende og tilsæt sukkeret. Pisk det til en sej marengs. Sigt flormelis i massen og vend det forsigtigt sammen. Hæld marengsen på sprøjtepose med en rund glat tylle og afsæt en masse marengstoppe på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag dem ved 110 grader varmluft i 30 min.

Sommerlig jordbær-rabarbergrød

De første danske jordbær fra egen have skal nydes med mælk på (det er min regel), men jeg fik sådan lyst til at lave RØD GRØD med marengs (fløde). Jeg havde over 1 kg jordbær og rabarber fra haven, som skulle bruges til noget lækkert! så har lavet denne lækre jordbær-rabarbergrød marengs. Men okay – det er så lækkert og sommerligt, så det går nok det ikke blev til jordbær med mælk 🙂

Jordbær_rabarber_grød_Ditte_JulieJordbær_rabarber_grød_Ditte_Julie

Hyldeblomsterne er også i sæson lige nu. Jeg bruger oftes hyldeblomstsaft, når jeg koger grød eller kompotterne, men jeg havde sådan lyst til at lege lidt mere denne gang. Jeg lavede derfor min egen hyldeblomstsukker. Det er virkelig godt!! 🙂 Du tager sukkeret i opskriften og morter med 15 g friske hyldeblomster uden stilk…. Og trylle trylle 🙂

Det smager himmelsk og sommerligt 🙂

Jordbær_rabarber_grød_Ditte_JulieJordbær_rabarber_grød_Ditte_Julie

GemGem