Glutenfri mousselagkage med hyldeblomst, jordbær og rabarber

glutenfri mousselagkage hyldeblomst jordbær rabarberSmagen af sommer i denne glutenfri mousselagkage med hyldeblomstmousse, jordbær-rabarbergrød.

Jeg elsker moussebomber! Det kommer nok ikke bag på jer. Men helt ærligt, så var det faktisk mig, som  fandt på dette udtryk og ikke mindst gjorde det til min stil. Moussebomber på toppen af en lagkage/kage blev mit udtryk. Min moussebombe lagkage med blåbærmousse og brombærmousse er en af mine mest besøgte opskrifter. Jeg finder oftes på nye ting, og prøver at gøre det til “min stil”, som fx. med marmoreret marcipanbånd omkring en kage. I denne glutenfri mousselagkage har jeg arbejdet med en ny teknik, hvor jeg “udhuler” min mousse og støber en anden form for creme eller curd ned i hulerne (proces billeder længere nede).

Glutenfri mousselagkage med hyldeblomst, jordbær og rabarber
kagen er til ca. 16-20 personer. 

Glutenfri hasselnøddebund
120 g past. æggehvider (4 æggehvider)
100 g lyst rørsukker
120 g hasselnødder
1 tsk bagepulver
1 tsk vaniljesukker

Pisk æggehviderne let skummende og tilsæt sukkeret, og pisk det til en sej marengs. Hak hasselnødderne fint i en minihakker. Bland de fint hakkede hasselnødder med bagepulver og vaniljesukker i en skål. Vend lidt af marengsen i nøddemassen – giv det nogle slag, og rør herefter lidt mere marengs i massen. Gentag indtil der ikke er mere marengs (vend forsigtigt, så du opnår så meget luftighed, som muligt). Kom nøddemarengs massen op 2 springforme (24 cm i diameter) beklædt med bagepapir i bunden. Bag bundene i 20-25 min. ved 175 grader varmluft. Lad bunden køle helt af. Rens den ene form, og placer en bund samt kageplast langs kanten.

Jordbær-rababergrød
5 blade husblas
250 g jordbær (friske eller frost)
250 g rabarber
1 god vaniljestang
100 g lyst rørsukker
1 økologisk citron, skal og saft

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Rens og bæl jordbær og rabarber og skær dem ud i mindre stykker. Flæk vaniljestangen på den lange led og skrab nænsomt vaniljekornene ud. Mas vaniljekornene sammen med lidt af sukkeret. Kom jordbær, rabarber, den tomme vaniljestang, vaniljesukker, sukker, fintrevet citronskal og -saft op i en gryde og bring det i kog. Lad det småsimre i ca. 20 min under låg. Rabarberne skal være kogt møre. Blend grøden til en fin pure med en stavblender. Tag gryden af varmen. Rør den udblødte husblas i den varme grød. hæld ca. 3 dl grød ud over bunden, og placer den anden bund herover. Stil kagen på køl i mindst 2 timer. Lad den øvrige portion grød stå ved stuetemperatur (kan du ikke nå at samle hele kagen på 1 dag, kan du tage 3 dl grød fra og kun røre det sammen med 3 blade husblas, og fortsætte med resten på dag 2).

Hyldeblomstmousse
4 blade husblas
3 dl hyldeblomstsaft, koncentreret
1 lime, saften
2 dl creme fraiche, 18 %
3 dl piskefløde

Udblød husblas i rigeligt koldt vand i 20 min. Varm hyldeblomstsaften op sammen med limesaft. Lad dem gerne koge i 3-5 min.  Tag det af varmen og rør den udblødte husblas heri. Lad det svale lidt. Rør creme fraiche sammen med hyldeblomstlagen. Pisk fløden til en let pisket flødeskum, og vend den forsigtigt sammen med hyldeblomstlagen. Hæld moussen på sprøjtepose.

Befri kagen fra formen og kageplast, og pacer kagen i en form (26 cm i diameter) og læg ny kageplast langs kanten. Fyld hyldeblomstmousse ned langs kanten. Placer forskellige størrelser udstikker på kagens top, og fyld resten af hyldeblomstmoussen omkring formene (se billede). Stil kagen på køl i mindst 2 timer eller evt. natten over. Fjern udstikkerne/formen og fyld hulerne ud med jordbær-rabarbergrød, og stil kagen på køl i mindst 1-2 timer eller gerne natten over. (se billederne længere nede)

(Har du overskyldende mousse, som jeg havde kan du lave nogle moussebomber og dekorere kagen med)

I øvrigt
spiselige blomster
lidt hvid chokoladekrymmel
rød skovsyrer
moussebomber af overskylde hyldeblomstmousse
mousebomber af rabarbersaft

Befri kagen fra formen og kageplast. Placer den på et kagefad, og dekorer den som du ønsker eller brug billedet til inspiration.

STEP BILLEDER

 

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (24)
 1. Hej Ditte.
  Er det rigtig forstået at man samler de to nøddebunde med grøden, lader den stå 2 timer på køl og herefter hælder man hyldsblomstmoussen på og lader den stå natten over, hvor efter man så pynter den?

 2. Hej Ditte – jeg skal holde min 20 års fødselsdag her på søndag (havde fødselsdag d. 9/9 ??) og syntes, at denne opskrift lyder interesant ? Kan man lave denne kage mere passende til efteråret – hvis ja, hvordan?

  Hilsen Sarah

 3. Jeg har tænkte mig at lave denne hyldeblomstmousse som top/pynt oven på en kage – lidt lige som din kardemommemousse i din bog. Kan det godt lade sig gøre at sætte denne mousse i en sprøjtepose, og så sprøjte den ud, når den har sat sig? Eller vil den bare kollapse?

  1. Hej Emilie

   Nej, denne mousse skal sætte sig med det samme og ikke en mousse/creme som piskes op igen. Så det kan du desværre ikke.

   1. Har du så et forslag til en anden mousse som man kan tilsætte smag, og sprøjte ud dagen efter? Synes hurtigt en hvidvhokolade mousse bliver meget sød.

 4. Den ser godt nok lækker ud!
  Hvor lang tid i forvejen kan man lave den? Jeg skal bruge den søndag, kan den laves fredag eller lørdag morgen?

 5. Hej Ditte. Jeg har eksperimenteret lidt med, at lave de halvkugler af rabarbersaft. Jeg har lavet din opskrift på rabarbersaft og tilsat husblas. Problemet er, at de sidder så godt fast i formen, at jeg ikke kan få dem ud, uden at de går i stykker. Hvordan laver du dem?
  TAK på forhånd!

  Venlig hilsen. Marianne

  1. Hej Marianne 🙂
   De skal tages ud frosne, det ved jeg ikke om du gør?
   Kh Ditte Julie

 6. Haha, det kunne jeg da også sige mig selv! Det gjorde jeg selvfølgelig ikke. TAK for hjælpen!

 7. Mine bunde klistrer utroligt meget fast i bagepapiret og skilder nærmest ad de var kølet af, hvordan kan det være?

  1. De er ikke bagt nok. Det lyder til den skal have lidt længere – hver ovn er meget forskellig 🙂

 8. Hej Ditte.

  Jeg er i færd med at lave denne kage, men er i tvivl ang dine rabarber saft bomber. Hvad tilsætter du saften får at den bliver ved med at holde formen når den tør op?
  Mvh Natasja

  1. Du kan bruge lige den, du allerbedst kan lide – eller hjemmelavet, så længe den er koncentreret.

  1. Du kan sagtens lave kagen og sætte den på frys i et par dage, men vent med at pynte kagen til den skal serveres 🙂

 9. Hej! Jeg har lavet dine glutefri kager med rabarber, jordbær og hyldeblomst, men er i tvivl om hvordan jeg lettest får kagerne (har lavet 5) over på fadene, uden at ødelægge hyldeblomst moussen…. Har du et tip?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.