Snack rugbrød a la stenalderbrød //glutenfri og sukkerfri
18. juli 2017

Snack rugbrød a la stenalderbrød //glutenfri og sukkerfri

Glutenfri
Sukkerfri
15-20 skiver

Ingredienser

Rugbrød

100 g hørfrø
100 g sesam
100 g chiafrø
100 g solsikkefrø
100 g mandler
100 g valnødder
150 g blandet tørrede frugt
3 æg, str. M/L
1/2 dl solsikkeolie
1 tsk havsalt

Fremgangsmåde Udskriv

1
Rugbrød

Kom hele herligheden op i en stor stål og rør det sammen. Hæld dejen op i en rugbrødsform (spray formen med bagefedt). Bag snack rugbrødet ved 175 grader varmluft i 40-50 minutter.

Snack rugbrød

Lækkert snack rugbrød a la stenalderbrød – perfekt til den lille lækker sult. Jeg savner tit lidt lækkert hen på eftermiddagen, som ikke er fyldt med sukker. Dette snack rugbrød er glutenfri og sukkerfri, også er det godt til madpakken (se billeder til sidst).

Med inspiration fra stenalderbrød – ja, så er konceptet lidt det samme. Du kan vælge et groft brød og gøre det nemt for dig selv eller du kan vælge at blende alle frø og nødder, så det bliver mere rugbrødsagtigt, hvilket jeg faktisk bedst kan lide, dog er dette snack rugbrød gjort nemt og alene rørt op).

Jeg elsker at forkæle familien, veninder og venner med en lækker snack, også selvom det ikke er en lille kage, så må det gerne stadig være smukt og de må meget gerne føle, at jeg har kælet lidt for maden/dem – sådan ville jeg selv gerne have det :). Vi må ikke glemme det er øjnene, som spiser først!

glutenfri sukkerfri snack mad eftermiddagssnack

Se lige denne mad altså – MUMS !!! Jeg har smult lidt groft peanutbutter på en skive brød og toppet den med danske jordbær og rød skovsyrer.

Snack rugbrød – kan også laves om til små madpakke ideer – min! Anvend en form af metal med små rugbrødsforme i. Spray formen med bagefedt og bag dem ved 175 grader varmluft i ca. 30 min. De er gode til madpakken eller til skovturen, eller den lille sulten på farten.

GemGem