Hjemmelavede figenkugler // madpakkeide eller eftermiddags snack

fignestænger fignekugler hjemmelavet slik sundJeg er blevet ret så vild med at lave hjemmelavet ting til Karlas madpakker. Hjemmelavet figenkugler er nok hendes yndlings madpakke snack pt. Hun elsker figenstænger, men jeg tænkte, at de måtte kunne laves en smule sundere.

Jeg vil lige sige – vil du gerne lave en dejlig eftermiddagsnack eller en mere slikagtige figenkugle, så dyb dem i mørk chokolade – NØRJ det er godt! Men gør jeg det, må Karla ikke længere få dem med på madpakken, så hun får dem som de er, også har vi nogle med chokolade til hjemmebrug.

Har du prøvet mine muslibider eller muslisnacks.

Hjemmelavet figenkugler // madpakkeide

ca. 20 kugler

150 g tørrede figener
1 spsk kokosolie
2 spsk kokosmel
1 tsk vaniljepulver
1/2 tsk kardemomme
2 spsk mandelmel
2 spsk chiafrø

Fjern stilken fra figenerne, og kom dem op i en blender sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det hele sammen. Form fignemassen til ca. 20 små kugler. Sæt dem på køl nogle timer, så de bliver lækre faste og kolde. De kan holde sig i op til en uge på køl.

Hvis de skal være ekstra lækre og slikagtige kan du smelte 100 g mørk chokolade, 80% og overtrække dem med chokolade.

 

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (2)
  1. Hej Ditte, jeg ELSKER dine madpakkeidéer!:-) kan man undvære kokosolien (evt. putte noget andet i i stedet for)?:-)
    Hilsen Sarah

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.