Proteinrugbrød med banan og kakaonibs // glutenfri & sukkerfri

proteinrugbrød banan chiafrø glutenfriI den evige jagt på nye tiltag til madpakken, den lille lækkersult eller noget hurtigt og sundt på farten, har jeg forsøgt at lave nogle børnevenlige proteinrugbrød. Disse små proteinrugbrød er med banan, chaifrø, hampefrø og kakaonibs.

De er simpelthen så lækre! Hvis man ikke forventer noget sødt, men alligevel gerne vil mættes, have energi og også være i børnehøjde, så er de altså virkelig gode!

Jeg kæmper kontant med at få noget sundt og energiholdigt i min datter, Karla. Hun er nemlig en rigtig frugt og pastaspiser! Men 8 timer i børnehaven, hvor energiniveauet er højt og der er fart over fældet, så kræver det også lidt god mad! Det er som om, når alt bliver mindre og får et udseende som minder om kager, så godtager hun den og tror hun får kage – win win 😀

Finax har både chiafrø og hampefrø, som er fyldt med proteiner – og rigtig gode at bage med. Jeg er særligt vild med smagen af hampefrø, som har toner af nødder, også er de flotte at dekorere bagværk med.

Proteinrugbrød med banan og kakaonibs

ca. 10-12 små proteinrugbrød

100 g havregryn (glutenfri)
50 g nødder
2 store modne bananer
50 g FINAX chiafrø
50 g FINAX hampefrø
40 g kakaonibs
2 æg, str. M/L
1 spsk honning

Blend havregryn og nødder til mel i en minihakker. Blend bananerne til mos. Rør alle ingredienser sammen i en skål, og kom dejen op i små muffinsforme af silikone. Bag proteinrugbrødene i ovnen ved 180 grader varmluft i ca. 18-20 min. Lad dem køle af. Dekorer dem evt. med mørkchokolade, hvis de skal være ekstra lækre.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (16)
  1. Kakonibs er ren kakao, som har et højt fiber indhold. Jeg har købt mine i Netto i spotvarerne ?

 1. Hej Ditte 🙂 jeg er blevet stor fan af din blog samt youtube kanal! Jeg starter på studie igen her om en uges tid og er derfor på udkig efter nogle gode madpakke idéer til mig selv 🙂 jeg er blevet helt forelsket i denne opskrift og vil i forlængelse med det høre, om man kan fryse dem ned? I så fald – hvornår er det bedst at fryse dem ned? Skal de direkte i fryseren efter, at de har været i ovnen?:-)

  Kærlig hilsen Sarah

 2. Hej Ditte. Tror du at man kan bage dem i papirsforme? Eller vil du måske hænge fast?
  På forhånd tak ?
  Hilsen Lene.

 3. Har i dag bagt dem, nøj de var gode, selv min søn på 16 er vilde med dem.
  Jeg bagte dem i papirsforme, de var mega nemme at få ud af formene.

 4. De er bare super goe Ditte 👍👍
  Tak 😘😘
  Skal de opbevares i køleskab og hvor længe holder de sig?

 5. Har du prøvet med mandler i stedet for nødder? Ved du om kakaonibs kan fryses? Der står på posen, at de skal bruges hurtigt efter åbning.
  Vh Randi

  1. Nej, jeg har ikke prøvet med mandler, men jeg er sikker på, at det også vil være godt. Du kan sagtens fryse rugbrødene 🙂

   1. Hej igen og tak for svar. Jeg prøvede med en tredjedel nødder, en tredjedel mandler og en tredjedel valnødder plus lidt grahamsmel og skyr (og en smule vanille). De blev gode – dog ikke glutenfri. De mætter godt. – Det var nu kakaonibs jeg spurgte til – om de kan fryses altså;-)
    Vh Randi

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.