Nem og hurtig chokoladekage med hindbærguf // Børnevenlig og glutenfri

nem chokoladekage hindbærguf gufEfterårsferien står for døren, og GreenGate, Karla og jeg er gået sammen om at inspirere til en nem og hurtig chokoladekage med hindbærguf. Jeg har haft Karla med i køkkenet, så kagen er ikke kun nem og hurtig, men den er også børnevenlig og glutenfri. Ny favoritkage herhjemme, særlig hos Marck og Karla (Marck elsker bunden).

Vores chokoladekage er glutenfri fordi smagen og konsistensen på denne chokoladekage er helt fantastisk, når ikke der kommer tørstof i som hvedemel fx.. Plus mange flere kan bage med, hvis kagen er glutenfri. Vi har ikke selv glutenallergi, men jeg ved mange har det!

GreenGates fantastiske univers.

Karla elsker at være i køkkenet sammen med mig og det fedeste er, når hun ligner en “kagedame” og føler sig som mig. Derfor er det helt perfekt, at GreenGate laver foreklæder og grydelapper både til børn og voksne! Simpelthen så skønt. Vi er ret forelsket i deres univers, som emmer af HYGGE og nærvær!

For at gøre det hele nemt for Karla og ikke mindst meget sjovere for Karla at være med mig i køkkenet, bagte vi vores chokoladekager i små forme. Så kan kagerne spises med ske bagefter, og Karla kan bedre håndtere kagerne. Karla udvalgte hurtigt de lyserøde forme som værende hende kager og de grønne som værende mine kager.

Du bliver nød til at se vores video (OKAY, jeg ved godt jeg er moren, men nørj jeg synes Karla er så sød!). Hun er simpelthen bare så god til at lave de her videoer med mig, og jeg tvinger hende ikke til noget. Hun nyder det virkelig kan jeg se.

GreenGate, Karla og jeg håber vi kan inspirere dig/jer til lidt efterårsbagning her i efterårsferien og ellers vil vi blot ønsker jer en fantastisk efterårsferie!

Chokoladekage med hindbærguf // glutenfri

6 små kager

CHOKOLADEKAGE // Glutenfri
150 g god mørk chokolade
150 g smør
150 g lyst rørsukker
2 æg, str. M/L

Hak chokoladen fint og kom det op i en gryde sammen med smørret. Smelt det sammen ved lav varme. Pisk sukker og æg til en lys og lyftig æggesnaps. Vend chokoladeblandingen i æggesnapsen og vend det forsigtigt sammen. Hæld dejen op i 6 små forme (dem fra GreenGate vi brugte er 10 cm i diameter og 3 cm dybe). Bag dem ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min. Lad chokoladekagerne køle helt af.

HINDBÆRGUF
100 g past. æggehvider
100 g hvidt sukker
1-2 spsk hindbærstøv

Æggehvider og sukker smeltes sammen over vandbad indtil sukkeret er opløst. Hæld efter massen op i røremaskine sammen med hindbærstøv og pisk massen til en sej guf. Massen skal være kold, når den er færdig pisket. Tager ca. 5-10 min. Kom hindbærguffen på sprøjtepose med en rund glat tylle. Afsæt nogle forskellige størrelser toppe af guf på chokoladekagerne.

Pynt af med lidt hindbærstøv, friske hindbær eller hvad du selv ønsker.

 

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (3)
  1. hej Ditte

    kagen ser virkelig lækker ud, men passer opskriften også til en almindelig springform ? og hvad vil bagetiden så være ? kunne man mose friske hindbær ind i guffen eller vil den blive for våd ?

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.