Brunkager // spiseligt julepynt med GreenGate

Brunkager julekager

Sponsoreret af GreenGate

Lad julehyggen komme helt tæt på! Brunkager forklædt som julepynt, også er de endda spiselige!

Det er ikke kun hyggeligt at lave brunkager! Men duften i hjemmet og hele hyggen ved at bage dem sammen med min datter og høre de første julesange på anlægget, det er ægte julehygge! Vi er begyndt at komme i ægte julestemning og jeg ELSKER det! Jeg er simpelthen et ægte jule-hygge-menneske (hvis man kan sige det). Vi har tryllet disse brunkager om til spiseligt julepynt, som har gjort det til en sandfornøjelse at være i køkkenet med min datter.

Jeg beklager, men jeg har simpelthen ikke kunne finde et pænt lille juletræ så tidligt, så det måtte blive smukke flotte grene. Håber I kan fornemme julehyggen alligevel!

Karla og jeg har sammen pyntet op til jul i det lille køkken med de fineste brunkager og julekugler fra GreenGate.

Al julepynten, forklæder, grydelapper og dåser er fra GreenGate – du kan finde forhandlerliste på deres hjemmeside. Personligt synes jeg Finenordic.dk har det bedste udvalg af GreenGate, her kan du finde det meste (min personlige mening).

GreenGate, Karla og jeg har lavet en lille jule-stemnings-video. Jeg elsker at være i køkkenet med Karla, og der er ingen tvivl om, at hun elsker det lige så meget som jeg!

Brunkager // spiseligt julepynt

Brunkagedej
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
2 tsk CAKE FACTOR, mit kagekrydderi
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g kage hvedemel eller alm. hvedemel
et nip salt

Kom smør, sirup og brun farin op i en gryde og bring massen i kog. Tilsæt krydderiet og natron, og lad massen boble let op og tag gryden af varmen. Lad det køle lidt af. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Kom brunkagedejen i en frostpose og læg den på køl natten over. (Dejen kan holde sig på køl i ca. 3-5 dage.)

Rul dejen ud og udstik de julemotiver du ønsker (husk at stikke små huller i kagerne, hvis du ønsker de skal hænges op). Bag brunkagerne ved 180 grader varmluft i 8-10 min.

Glasur
lidt flormelis
lidt vand
evt. pastafavre efter ønske

Rør flormelis og vand sammen til en sej glasur og dekorer dine brunkager som du ønsker – brug evt. billedet til inspiration.

Med alt dette vil jeg blot ønske dig en GLÆDELIG JUL.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (8)
 1. Kære Ditte ..

  Hvor meget brun farin skal der i dejen og hvornår tilføjer du saltet ? 🙂

  Glade julehilsner fra
  Christel

 2. Kære Ditte
  Hvor høje (cm) er dine udstikkerforme for kagemanden og julesokken?
  Prøver nemlig at finde nogle i den størrelse, men svært at vurdere baseret på videoen:)
  Gode julehilsner

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.