Vaniljekranse // Nemme og sprøjtevenlige vaniljekranse

vaniljekranse nemme

Opskriften er udvilket og betalt af FINAX

Nemme og sprøjtevenlige vaniljekranse, en vaske ægte juleklassiker !! Ingen jul uden vaniljekranse – i hvert fald ikke i min verden. Jeg synes vaniljekranse er noget af det lækreste, når vi taler julebag.

Sidste år brugte jeg mine vaniljekranse som bordpynt på mit julebord – jeg tænker faktisk at gøre det samme i år. Synes det er så hyggeligt med lidt ekstra på julebordet. Du an finde inspiration til spiseligt julepynt her. Bag julen ind sammen med FINAX og jeg, og lav nogle vanvittig nemme og sprøjtevenlige (kan sprøjtes fra en engangssprøjtepose) vaniljekranse.

Jeg har lavet disse vaniljekranse på FINAX’s nye Kage Hvedemel , som er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx. brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel. Jeg ligger navn til dette produkt, og det gør jeg ikke uden grund – virkelig et lækkert produkt!

Vaniljekranse

Ca. 25-30 vaniljekranse

VANILJEMASSE
80 g mandler
1 vaniljestang
180 g lyst rørsukker
200 g blødt smør
1 æg, str. M/L
250 g Finax Kage Hvedemel

Rist mandlerne af i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 8-10 min. og lad dem køle af. Flæk vaniljestangen på den lange led, skrab nænsomt vaniljekornene ud og mas dem sammen med lidt af sukkeret. Ælt vaniljesukker, sukker og smør godt sammen og tilsæt æg. Blend mandlerne med ca. 100 g hvedemelet til mandelmel. Tilsæt mandelmelet og resten af hvedemelet, og ælt dejen glat og ensartet. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetylle, og sprøjt ca. 25-30 vaniljekranse på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag vaniljekransene ved 180 grader varmluft i ca. 10-15 min. – de skal være gyldne i farven. De færdigbagte vaniljekranse skal opbevares tørt.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (12)
 1. Mums de ser lækre ud. De må helt sikkert være noget der skal bages med drengene i weekenden.
  Har dog et spørgsmål: Hvordan får du dem til at holde formen så fint?
  Mine smelter altid helt ud og bliver bare til runde flade kranse?? Altså de smager godt, men de er bare ikke så fine?

 2. Ja jeg stiller samme spørgsmål. Vaniljekranesene smagte skønt, men kunne heller ikke få dem til at holde form. Jeg prøvede endda at sætte dem i køleskab inden bagning, og sætte bradepanden på køl inden ligeledes. Håber du har et guld tip 😀

  1. Hmm.. det undrer mig, for de plader ikke ud, når jeg gør det. Smøren skal være blød og rigtig smør. 🙂

 3. Hvad størrelse stjernetyl bruger du for jeg kunne ikke få dejen ud gennem uden sprøjteposerne gik i stykker, så enten med en rund tyl?? :-/
  Men de smager fantastisk!!!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.