Peberkager // kæmpe pebernødder

julesmåkager brunkager småkager

Sponsoreret af FINAX

Peberkager, eller skulle jeg sige kæmpe pebernødder som fine små julekager. Disse julekager indbyder til fri leg! Måske er det i virkeligheden det jeg elsker ved julen, på en eller anden måde ser vi alle verden med lidt mere barnlige øjne? Julen er hjerternes og børnenes fest!

Det er som om at alt er tilladt i julen, intet bliver grimt, når det får lidt ekstra lir, glimmer og snedrys. Jeg er pjattet med det! Slip den barnlige side fri og sidde sammen som familie og dekorere en masse julede peberkager – det er hygge og JUL!

FINAX KAGE HVEDEMEL ;

Igen, har jeg lavet min dej med FINAX nye kage hvedemel, da det giver småkagerne det helt perfekte knæk.

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

Peberkager // Kæmpe pebernødder

ca. 50 peberkager

INGREDIENSER
125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str M/L
500 g Finax Kage Hvedemel
lidt salt

Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet og rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage. Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager. Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i ca. 5-10 minutter.

PYNT
glasur (flormelis og vand)
sukkerperler
kokosedrys
store skumfiduser

Dekorer dem som på billedet eller slip fantasien fri.

GLÆDELIG JUL.

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (4)
  1. Hej Ditte

    Elsker dine opskrifter 😀 Skal lige høre til de finer kager med snemænd ovenpå, hvad har du brugt til at lave de fine brune arme??

    Venlig hilsen

    Julie Poulsen

    1. Altså den er hård – den skal lige ligge ude lidt tid og er lidt svær at udrulle, men den må ikke være stenhård.

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.