Peberkager // kæmpe pebernødder
6. december 2017

Peberkager // kæmpe pebernødder

45-50 peberkager

Ingredienser

Peberkager // pebernødder

125 g smør
200 g mørk sirup
150 g brun farin
1/2 citron, skallen heraf
1/2 tsk stødt sort peber
1 tsk stødt ingefær
1 tsk stødt nelliker
1 tsk stødt kardemomme
1 tsk lakridspulver
3 tsk kanel
2 tsk natron
1 æg, str. M/L
500 g Finax Kage Hvedemel
lidt salt

PYNT

glasur (flormelis og vand)
sukkerperler
kokosedrys
store skumfiduser

Fremgangsmåde Udskriv

1
Peberkager // pebernødder

Smør, sirup, brun farin og citronskal kommes i en gryde og koges sammen. Tilsæt krydderier og natron, og lad massen køle lidt ned. Sigt melet i en røre skål og kom den lune smørblanding op til melet. Rør det sammen på en røremaskine. Tilsæt ægget og rør dejen homogen. Stil peberkagedejen på køl – gerne flere timer – eller i flere dage. Rul peberkagedejen ud og udstik nogle små småkager. Bag peberkagerne i midten af en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft i 5-10 minutter.

2
PYNT

Dekorer dem som på billedet eller slip fantasien fri.

Peberkager med Finax

Peberkager, eller skulle jeg sige kæmpe pebernødder som fine små julekager. Disse julekager indbyder til fri leg! Måske er det i virkeligheden det jeg elsker ved julen, på en eller anden måde ser vi alle verden med lidt mere barnlige øjne? Julen er hjerternes og børnenes fest!

Det er som om at alt er tilladt i julen, intet bliver grimt, når det får lidt ekstra lir, glimmer og snedrys. Jeg er pjattet med det! Slip den barnlige side fri og sidde sammen som familie og dekorere en masse julede peberkager – det er hygge og JUL! Og så er det jo heller ikke helt dårligt at have et hav af skønne småkager eller pebernødder i dåsen, som man kan gå og snacke gennem hele december. Det er alstå bare dejligt at have nogle små kager at hive frem til, hvis man skulle få gæster over eller blot at have lidt til den søde tand, mens man drikker kaffen.

FINAX KAGE HVEDEMEL ;

Igen, har jeg lavet min dej med FINAX nye kage hvedemel, da det giver småkagerne det helt perfekte knæk.

Finax Kage Hvedemel er lavet af dansk vinterhvede, der har et lavere indhold af gluten end almindelig hvedemel til fx brød. Finax Kage Hvedemel gør dit bagværk ekstra luftigt og saftigt, samt giver dine småkager og tærtebunde det rette knæk. Har du ikke Finax Kage Hvedemel, kan du udskifte med en almindelig hvedemel.

GLÆDELIG JUL.

Sponsoreret af FINAX

GemGem