Sirupskage med smørcreme // Pillivuyt jul
15. december 2017

Sirupskage med smørcreme // Pillivuyt jul

6-8 personer

Ingredienser

SIRUPKAGE

50 g smør, blødt
50 g lyst rørsukker
75 g brun farin
2 æg, str. M/L
250 g hvedemel
1 tsk. stødt kanel
½ tsk. stødt nellike
½ tsk. stødt ingefær
10 g natron
125 g mørk sirup
1¼ dl kærnemælk

SMØRCREME 

200 g hvidt sukker
1 dl vand
250 g smør, blødt
1 pasteuriseret æggeblomme

I øvrigt

10 små blåbær, friske
lidt guldstøv

Fremgangsmåde Udskriv

1
SIRUPKAGE

Pisk smør, rørsukker og farin lyst og luftigt. Tilsæt æggene ét ad gangen og rør lidt mellem hvert æg. Sigt mel og krydderier i en skål og bland det
i æggesnapsen skiftevis med sirup og kærnemælk. Hæld dejen på en bageplade beklædt med bagepapir og bag ved 175 grader varmluft i 12-15 minutter. Lad kagen køle af på en bagerist.

2
SMØRCREME 

Kog sukker og vand til en sirup – ca. 5 minutter. Hæld siruppen over i en skål, der stilles på køl, indtil siruppen er kølet ned til 3-5 grader. Pisk smørret lyst og luftigt, tilsæt den helt kolde sirup i en tynd stråle – pisk imens – og tilsæt hurtigt æggeblommen, som binder det hele sammen. Pisk kun lige, til smørcremen er ensartet og glat. Hæld smørcremen op i en sprøjtepose med aflang tylle.

3
I øvrigt

Skær kanten af sirupskagen og skær herefter 3 lange kagebunde (7 cm brede og 20-22 cm lange). Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og placer en bund i midten. Smør et lag smørcreme ud over bunden. Placer en ny bund herpå, gentag med endnu et lag smørcreme og afslut med en bund. Pak kagen stramt ind i husholdningsfilmen og stil den på køl i mindst 1 time. Lad den overskydende smørcreme stå i stuetemperatur.

Pak den kolde kage ud og skær kanterne skarpt. Placer kagen med smørcremen på højkant på et fad. Dekorer toppen af kagen med resten af smørcremen og små guld-blåbær (blåbær penslet med guldstøv).

 

Klassisk julekage: Sirupskage med smørcreme

Sirupskage med smørcreme er en god klassisk julekage. En sirupskage er ikke kun en fornøjelse at spise, men duften under hele bagningen er mindst lige så julet og fantastisk.

Hvem siger en kage altid skal være rund og traditionel? Jeg har leget lidt med udtrykket, og fået en helt anden kage frem. Måske er det dét som jeg elsker ved december. Jeg ser tingene med barnlige øjne igen og lader fantasien lege. Det kan der komme noget virkelig skønt ud af.

I forbindelse med hele Pillivuyts store julekatalog udviklede jeg 5 klassiske juleopskrifter med et tvist. Alle opskrifter skulle naturligvis kunne relatere sig til Frankrig. Det er jo Pillivuyt! Derfor får du igennem december 5 lækre klassiske franske juleopskrifter med et tvist af Ditte 😉 Glædelig jul.

Opskriften er lavet og betalt af Pillivuyt

 

GemGem