Småkager med ingefær og pistaciekaramel

Skærmbillede 2017-12-13 kl. 20.35.29

Sponsoreret af FINAX

Velsmagende småkager med ingefær og pistaciekaramel, perfekt til den søde juletid. Er du ikke til pistaciekaramel, kan du erstatte pistacienødderne med andre nødder eller undelade karamellen helt fra småkagen.

Jeg elsker sprøde småkager, og disse har virkelig et skønt tvist med dens lille pistaciekaramel i midten. Varmen fra ingefæren gør dem kun bedre, særligt i den kolde juletid. Apropos juletid, så kan jeg virkelig godt mærke julen kommer tættere og tættere på! Jeg kan slet ikke lige se mig ud af, at få mit hjem endnu mere julet, få lavet en hel masse konfekt og småkager til juleaften samt at få shoppet julegaver? Meeeeeen jeg VIL finde tiden inden længe og komme “rigtigt” i julestemning.

Selvom jeg laver juleopskrifter hver dag, skal der stadig laves en masse til vores jul, og disse småkager er 100 % i blandt.

Småkager med ingefær og pistaciekaramel

ca. 20-25 småkager

SMÅKAGER MED INGEFÆR
1 tsk. stødt ingefær
200 g Finax Kage Hvedemel
75 g flormelis
100 g blødt smør
2 æggeblommer

Sigt ingefær, Kage Hvedemel og flormelis ned i en stor skål og ælt smørret ind i melet. Tilsæt æggeblommer og ælt dejen til den samler sig. Kom småkagedejen i en pose og læg den på køl i 30-60 minutter.

PISTACIEKARAMEL
35 g lyst rørsukker
1 tsk. honning
20 ml piskefløde
20 g smør
65 g pistacienødder

Kom lyst rørsukker, honning, fløde og smør i en gryde. Kog det ind til det har en temperatur på 120 grader.Hak pistacienødderne mellemfint og vende dem i karamelmassen. Lad det stå på bordet og køle en smule.

Udrul dejen i lidt mel på køkkenbordet, og udstik småkager med en rund udstikker (6 cm i diameter – gerne med en lille bølgekant). Placer dem på en bageplade beklædt med bagepapir og læg en lille kugle af pistaciekaramel i midten af småkagen. Bag dem ved 180 garder varmluft i 8-12 minutter. Lad dem køle af på en rist.

GemGem

GemGem

DEL
VISSKJUL Kommentarer (7)
  1. Er pistacienødderne saltet eller usaltet?
    Er de bedst på dagen eller kan de laves dagen før et arrangement?

  2. Min karamel driller… Når den har nået 120 grader og er blevet blandet med nødderne, så smuldre den og vil ikke flyde up inde i ovnen. Håber du kan hjælpe mig 🙁

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.